4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Stichting Dorpsraad Vroomshoop is nu een feit

· 2708× bekeken

De Grote Puntbrug was het treffend decor voor de eerste groepsfoto van de nieuwe Dorpsraad Vroomshoop, die immers ook met overbruggen en bruggen slaan te maken zal krijgen. Het in de jaren zestig van de vorige eeuw opgeheven Plaatselijk Belang Vroomshoop heeft na pakweg 50 jaar een eigentijdse opvolger in de Dorpsraad Vroomshoop gekregen. Vanuit de lokale bevolking reageerden de afgelopen tijd zeven gemotiveerde bewoners, jonger en ouder, man en vrouw, op een oproep in de pers van de stichting Levend Vroomshoop, die het initiatief nam om tot een Dorpsraad in het Kanaaldorp te komen. Na een korte en intensieve voorbereidingsperiode kon de oprichtingsakte opgesteld worden. Dankzij notaris mr. M.J.H. Temmink is de stichting Dorpsraad Vroomshoop sinds woensdagmiddag 26 november officieel een feit.

Binnen het bestuur van de Dorpsraad Vroomshoop zijn inmiddels de functies verdeeld. Bert Jansen is voorzitter en Marten Dijkstra gaat als vicevoorzitter aan de slag. Secretaris is Riëtte Makkinga met Jans Otter als plaatsvervangend secretaris. Penningmeester is Betsie Ribberink, als webmaster fungeert Freddy Post, terwijl Jeroen Haan lid is van de Dorpsraad Vroomshoop.
De belangenbehartiging in brede zin van de bewoners van Vroomshoop wordt nagestreefd en ook is de Dorpsraad in bepaalde gevallen de spreekbuis van de Vroomshopers, onder meer richting de gemeente Twenterand. De komende tijd wordt door de Dorpsraad Vroomshoop benut voor een nadere oriëntatie op de taken en bevoegdheden. Medio maart 2015 prsenteert de Dorpsraad Vroomshoop zich aan de bewoners vanuit het nieuwe Activiteitencentrum Het Punt.

Op de groepsfoto, gemaakt door Klaas Dragt, van links naar rechts: Jeroen Haan, Freddy Post, Marten Dijkstra, Jans Otter, Riëtte Makkinga, Bert Jansen en Betsie Ribberink.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›