4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Russische kinderen in Den Ham in de watten gelegd

· 1245× bekeken

BEERZE - Een groep van 20 Russische kinderen hebben afgelopen woensdag een hele middag mogen ravotten in het Giga Konijnenhol op de Beerze Bulten. De kinderen kijken hun ogen uit wanneer ze het Giga Konijnenhol binnengaan en weten van gekkigheid niet waar ze moeten beginnen met spelen. De kinderen worden gedurende acht weken opgevangen in gastgezinnen in Den Ham. Ze zijn hier om even bij te tanken. De kinderen komen uit de allerarmste, vaak gebroken, gezinnen.

Ze verblijven deze acht weken bij gastgezinnen. Ze worden opgenomen in hun gezin en mogen de liefde en zorgzaamheid van een gezin ervaren. Ook de goede voeding en de gezonde lucht geeft het afweersysteem van de kinderen een enorme boost. Toch gaat het gewone leven in Nederland door. Met hen zijn 2 Russische juffen meegekomen. Net als elk ander Nederlands kind volgen zij doordeweeks onderwijs. In deze acht weken mogen de kinderen weer even kind zijn.

Dit is ook het motto van de Bultje Foundation: “Laat kinderen kind zijn!” Een foundation die is opgericht door de held van de Beerze Bulten, Bultje, en die zich inzet voor kinderen die het niet altijd even makkelijk hebben. De groep Russische kinderen waren dan ook meer dan welkom om een middagje te komen spelen en te ravotten. Ook het theater viel bij de kinderen in de smaak en werd met een lach op hun gezicht gevolgd. De middag werd goed afgesloten met een spetterende disco onder leiding van DJ Aart Schroefdraad. De kinderen hebben een topmiddag gehad.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›