4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vroomshoop krijgt Dorpsraad

· 1891× bekeken

VROOMSHOOP - Op woensdag 26 november aanstaande is het zover: Vroomshoop is een eigen Dorpsraad rijker. Ten kantore van notaris Mr. M.J.H. Temmink aan de Hammerstraat in Vroomshoop worden dan de noodzakelijke handtekeningen geplaatst onder de oprichtingsakte. Daarmee is de stichting Dorpsraad Vroomshoop een feit. De doelstelling is bewust ruim aangehouden. Het behartigen van de belangen van de inwoners en het bevorderen van het woonklimaat van het dorp Vroomshoop staan voorop. Bewonersparticipatie wordt bevorderd en waar nodig worden de Vroomshoopse inwoners geïnformeerd en gemobiliseerd. De Dorpsraad Vroomshoop is in voorkomende gevallen spreekbuis van haar inwoners bij de gemeente Twenterand en bij andere instanties en/of organisaties.

De stichting Levend Vroomshoop nam eerder dit jaar het initiatief om tot een lokale Dorpsraad te komen, omdat alom in Vroomshoop die behoefte werd gevoeld en ook uitgesproken. Een profiel werd in de lokale pers gepubliceerd, waarbij onafhankelijkheid, geen politieke binding, enige bestuurlijke ervaring en oog en oor en ook hart voor het dorp Vroomshoop met name benoemd werden. Door vertegenwoordigers van Levend Vroomshoop werden onlangs kennismakings- en motiveringsgesprekken gevoerd met de zeven kandidaten, die zich vanuit de Vroomshoopse bevolking beschikbaar stelden. Allen werden vervolgens bestuurslid van de nieuwe stichting Dorpsraad Vroomshoop. Zowel jonger als ouder, man als vrouw zijn vertegenwoordigd in de nieuwe Dorpsraad.

In de vorige eeuw kende Vroomshoop overigens al een Plaatselijk Belang, die het nodige voor het Kanaaldorp heeft betekend en in de jaren zestig van de vorige eeuw ter ziele ging. De geboorte van de nieuwe Dorpsraad betekent een eigentijdse opvolger en een vitale vertegenwoordiging voor de bewoners van de kern Vroomshoop.

De nieuwe Dorpsraad heeft in Bert Jansen zijn voorzitter, Riëtte Makkinga wordt secretaris, terwijl Betsie Ribberink als penningmeester fungeert. Vicevoorzitter is Marten Dijkstra, plaatsvervangend secretaris is Jans Otter, Freddy Post is webmaster, terwijl Jeroen Haan lid van de Dorpsraad Vroomshoop is.

De nieuwe Dorpsraad is nu bezig om zich te oriënteren op haar taken en bevoegdheden en neemt daar even de tijd voor. Medio maart 2015 presenteert de Dorpsraad Vroomshoop zich aan de plaatselijke bevolking en doet dat vanuit het nieuwe Activiteitencentrum aan de Burgemeester Koetjestraat 2-4 in Vroomshoop. Op voorhand laat de Dorpsraad weten dat ze voortdurend (inter)actief met de bevolking van Vroomshoop in gesprek wil over allerhande zaken, die de leefbaarheid betreffen. Hoe dat concreet wordt ingevuld, ook met behulp van een eigen website et cetera, wordt nader bekend gemaakt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›