4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Twaalfde Twenteranddictee in de raadzaal van het gemeentehuis in Vriezenveen

· 1929× bekeken

TWENTERAND - Op dinsdag 25 november vindt in de raadzaal van het gemeentehuis de twaalfde editie van het Twenteranddictee plaats. Het dictee wordt georganiseerd door de Bibliotheek Twenterand, in samenwerking met de Stichting Twenterand Cultuur en de gemeente.
Iedere Twenterander kan wederom thuis meedoen met het dictee. Vanaf 20.00 uur wordt het dictee live uitgezonden door DeltaTV. Om 22.00 uur, als de uitslag bekend is, staat het dictee een uur lang op de kabelkrant, zodat iedereen zijn eigen dictee kan corrigeren.

Vanaf 16.00 uur zijn het de leerlingen uit groep 7 en 8 die zich gaan buigen over een dictee, dat gemaakt is door leraar van het Noordik, Gerrit Lemans. Hij zal het dictee ook voorlezen. Om 17.15 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van 2013. De presentatie is deze middag in handen van Marina Arbouw. De eerste twee winnaars van het dictee gaan door voor het provinciale Junior Dictee, dat gehouden wordt op een nader te bepalen datum en locatie.

Het dictee voor volwassenen is gemaakt door oud-docent Nederlands van het Noordik Almelo, Pim Koppies. De presentatie van de avondeditie wordt gedaan door communicatiedeskundige Marcel van Dijk, ook bekend van Delta FM.
Ongeveer 27 dicteeliefhebbers gaan op voor de titel ‘Beste Speller van Twenterand’. Deelnemers zijn de taalliefhebbers die zich gekwalificeerd hebben via het dictee in de media, leerlingen van het VMBO- Vriezenveen en enkele groepen uit Twenterand. De groep ‘Rehobothschool’ heeft vorig jaar de Wisseltrofee Twenteranddictee gewonnen en gaat de beker weer verdedigen. De leerkrachten van de Rehobothschool in Vriezenveen gaan de strijd aanbinden met de groepen ‘journalisten’, ‘Leeskring Vriezenveen’, ‘Vrouwen Van Nu’ en de ‘InnerwheelRotaryLionsclub’.
Iedereen in deze groep speelt overigens ook individueel mee om de titel ‘Beste Speller van Twenterand’ binnen te halen.

Het dictee voor volwassenen start om 20.00 uur en om ongeveer 21.30 uur wordt bekend gemaakt wie de winnaar is van het twaalfde Twenteranddictee, evenals de groep die de wisseltrofee heeft gewonnen. Daarna kunnen de winnaars, verliezers en supporters nog even napraten over het dictee. Tijdens de pauze verzorgt harpiste Brechje Flake de achtergrondmuziek.Natuurlijk is er iets te drinken en te eten.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›