4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Informatiebijeenkomsten huishoudelijke ondersteuning druk bezocht

· 1014× bekeken

TWENTERAND - Per 1 januari 2015 verandert de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Daarnaast kort het Rijk 30% op het budget voor de huishoudelijke ondersteuning. Dat heeft gevolgen voor de mensen die op grond van de Wmo huishoudelijke ondersteuning krijgen. De veranderingen gelden voor iedereen met zorg in natura (ZIN), een persoonsgebonden budget (pgb) of een pgb-alfa. De gemeente Twenterand heeft hierover in de vier grote kernen informatieavonden georganiseerd. Daar is uiteindelijk aan ruim 700 inwoners van de gemeente verteld wat er wanneer aan zit te komen.

Wethouder Jan Binnenmars: “Aan de grote opkomst en de gestelde vragen merken we dat we met deze informatiebijeenkomsten voorzien in een informatiebehoefte van inwoners. De mensen willen graag weten waar ze straks aan toe zijn. Uit de reacties kunnen we concluderen dat we op veel vragen antwoorden hebben kunnen geven. We hebben ook zorgen van mensen kunnen verminderen. Iedereen die echt huishoudelijke ondersteuning nodig heeft van de gemeente, blijft dat gewoon behouden. Maar de veranderingen blijven uiteraard wel spannend. Voor de mensen en ook voor de gemeente. In de komende periode nemen we met iedereen die nu huishoudelijke ondersteuning heeft, persoonlijk contact op om eventuele vragen die er nog zijn te beantwoorden.”
Meer informatie
Op de website www.twenterand.nl/samensterk staat meer informatie over de veranderingen in de hulp in het huishouden en de andere decentralisaties in de Wmo, Jeugdzorg en de Participatiewet. De gebruikte presentatie tijdens de informatieavonden is er terug te vinden en de uitgedeelde samenvatting met de komende veranderingen in de huishoudelijke ondersteuning. Ook staat er op de website een handig overzicht met veel gestelde vragen en antwoorden. Inwoners met vragen kunnen ook altijd contact opnemen met het Zorginformatie●punt bij hen in de buurt of met de gemeente via telefoonnummer (0546) 840 840.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›