4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Basisscholen maken kennis met democratische besluitvorming

· 1860× bekeken

TWENTERAND - 27 oktober 2014, was groep 7 van de Kennedyschool uit Vroomshoop de eerste basisschool uit Twenterand die meedeed aan het spel Democracity. Democracity aanstaande vrijdagmorgen op Delta TV

In dit spel maken de kinderen van de groepen 7 en 8 van diverse basisscholen in Twenterand kennis met de democratische besluitvorming door samen een stad te bouwen.
Burgemeester Visser heette maandagochtend de leerlingen van de Kennedyschool van harte welkom en hij is erg enthousiast: “Het is een enorm leuk en leerzaam project waarin de basisschoolkinderen uit Twenterand kennis maken met hoe het in een democratie werkt. Ze leren onderhandelen, argumenteren, medestanders krijgen voor hun standpunt. Allemaal dingen waar ze in hun leven veel aan zullen hebben en misschien zien we ze over een jaar of 10 wel terug in de gemeenteraad van Twenterand.”
Aanvankelijk was er één week gepland voor Democracity, maar door het overweldigende aantal aanmeldingen zijn er nu twee weken voor uit getrokken.
Tot en met vrijdag 7 november doen bijna 400 leerlingen mee aan Democracity.
Bij iedere groep zijn steeds één of twee raadsleden of leden van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Twenterand aanwezig om te helpen en om vragen te beantwoorden.
Volksvertegenwoordigers
De klassen worden steeds ontvangen in de raadzaal in het gemeentehuis van Twenterand. De kinderen nemen plaats op de zetels van de raadsleden en vormen samen de volksvertegenwoordigers van een stad, die in eerste instantie alleen bestaat uit woningen. Het is aan de leerlingen om via democratische wijze beslissingen te nemen over wat er verder in de stad gebouwd moet worden, met een beperkt budget.
Er moet dus echt gekozen worden.
Vrijdag 31 oktober volgt Delta TV de belevenissen van Democracity. Vanaf 9.55 uur kunt u alles volgen op Delta TV

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›