4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Nieuw kwartaalblad Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop

· 1730× bekeken

DEN HAM-VROOMSHOOP - De Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop verschiet van kleur. En dat komt door de nieuwe huisstijl die op de jaarvergadering in het voorjaar van 2014 is geïntroduceerd en sindsdien wordt doorgevoerd binnen de vereniging.
John Mulder van Reclamebureau Visual DS uit Vroomshoop heeft een nieuw logo ontwikkeld waarin de contouren van de voormalige gemeente Den Ham zijn te ontdekken en waarin met kleurvlakken de kernen Den Ham, Geerdijk en Vroomshoop zichtbaar worden gemaakt. Bovendien zijn Den Ham en Vroomshoop ook nog herkenbaar aan de beeldmerken van respectievelijk de brink en de (punt)brug.

Daaruit is ook meteen de oorsprong van de nieuwe naam van het kwartaalblad van de vereniging af te leiden: ‘van brink tot brug’. Daarmee wordt de verbinding tussen het brinkdorp Den Ham en de kanaaldorpen Geerdijk en Vroomshoop gekarakteriseerd.
Het nieuwe, veelkleurige kwartaalblad in de nieuwe huisstijl wordt deze week als een cadeautje van de Oudheidkundige Vereniging huis-aan-huis bezorgd in deze plaatsen. Het blad bevat interessante artikelen over o.a. een oud-schoolhoofd van de Oranjeschool in Vroomshoop, het 80-jarige jubileum van Kaptein’s Bakkerij in Den Ham, en de Johanneshoeve halverwege de Tonnendijk.

De vereniging hoopt uiteraard dat veel lezers lid willen worden. Voor slechts € 15,- per jaar ontvangen de leden vier keer per jaar dit blad, heeft men toegang tot het archief van de vereniging en krijgt men bovendien het fraaie boek ‘Canon van Den Ham-Vroomshoop’ cadeau, bij een lidmaatschap van minimaal twee jaar. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Ria Lenderink, tel. 0546-673319, ria.lenderink@gmail.com

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›