4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Uitgebreid programma tijdens de Vriezenveense Oktoberfeesten

· 4381× bekeken

VRIEZENVEEN - Na het onverwacht grote succes van de Oktoberfeesten van vorig jaar in de tent op het terras van Het Wapen van Vriezenveen, worden er dit jaar een flink aantal veranderingen doorgevoerd. Omdat er vorig jaar door beperkte capaciteit aan enkele honderden bezoekers de toegang geweigerd moest worden, gaat er deze editie een veel grotere tent gebouwd worden op het evenemententerrein naast de Hema in hartje Vriezenveen. Het programma is verdeeld over het laatste weekend van oktober en de eerste van november. Het programma bestaat uit 6 heel verschillende evenementen van formaat, voor elk wat wils en de toegang is bij alle evenementen gratis.

Tijdens het eerste weekend staan Het Wapen Open Darttoernooi, de Twentse Indoor Touwtrek Kampioenschappen en het feest waar het allemaal om draait, het Oktoberfest Vriezenveen op het programma. Het tweede weekend staat in het teken van live muziek én bockbier. Op vrijdag staan Europa‘s beste tributebands van Pearl Jam en Metallica op de planken, een avond later kan er gedanst worden tijdens Beats & Glühwein dat samen met La fessa wordt georganiseerd. Zondagmiddag worden de Oktoberfeesten afgesloten met Folk & Bock, waar bockbier proeven en de Ierse live muziek van The Beggars’ Clan hand in hand gaan.

Het Wapen Open Darttoernooi
Tijdens de Oktoberfeesten in Vriezenveen wordt er een darttoernooi georganiseerd voor alle darters uit Vriezenveen en omstreken. Dit jaar is er voor gekozen om de 2 dagen op te splitsen: Donderdag 23 Oktober is ‘Het Wapen Open Singletoernooi’ en op Vrijdag 24 Oktober is ‘Het Wapen Open Koppeltoernooi’. Beide avonden beginnen om 19:30 deelnemers kunnen zich van te voren opgeven door een mail te sturen naar info@mattevents.nl. Geef bij het opgeven aan of je mee wilt doen aan het single of koppeltoernooi en je voor-achternaam. Het inschrijfgeld bedraagt €5,- per single en €10,- per koppel, welke betaald kan worden op de avond zelf. Als je verzekerd wilt zijn van deelname geef je dan zo snel mogelijk op voor deze gezellige en sportieve avond.

Twentse Indoor Touwtrek Kampioenschappen
Vrijdag 24 oktober wordt er in samenwerking met de Touwtrek Vereniging Vriezenveen (TTV) de eerste editie van de Twentse Indoor Touwtrek Kampioenschappen georganiseerd. Iedereen met een team van 4 trekkers en coach kan meedoen. opgeven kan gratis tot een dag voor aanvang aan de bar van het Wapen van Vriezenveen! Dus zit je bij een zangclubje, voetbalvereniging of kanariebond, ben je man of vrouw, getraind of ongetraind aarzel dan niet, doe mee en wie weet word je met je team de allereerste Twents kampioen.

Deze avond valt tegelijkertijd met ‘Het Wapen Open’. Voor bezoekers die zin hebben om de touwtrekkers of darters aan te moedigen is er natuurlijk de mogelijkheid om gezellig een biertje mee te drinken en te feesten samen met de feest-DJ die ook aanwezig is in de verwarmde feesttent.

Oktoberfest Vriezenveen
Dirndls, Lederhosen, lange tafels, bratwurst, varken aan het spit en veel, heel veel grote pullen bier dat is hét recept voor een geslaagd Oktoberfest. Dit jaar is de sfeervolle tent veel groter dan de vorige editie, maar de organisatie raadt de bezoekers wel aan om op tijd aanwezig te zijn om teleurstelling te voorkomen. Bezoekers kunnen zich verzekeren van toegang door een zitplaats te reserveren. Het Oktoberfest biedt een arrangement aan voor €10,- hiervoor krijg je gegarandeerd een zitplek aan een lange tafel, een pul bier, een bratwurst en mag je je jas ophangen in de bewaakte garderobe. Reserveren kan bij ‘t Wapen van Vriezenveen.
Dit jaar wordt er ook weer een Miss Dirndl verkiezing georganiseerd waarbij de mooiste en best geklede Dirndl wordt bekroond met een prijs die wordt uitgereikt door de miss van vorig jaar Michal Masela.

Pearl Jam & Metallica
Tijdens de tributeavond op vrijdag 31 oktober zullen Metallica tribute ‘The Unforgiven’ en Pearl Jam tribute ‘Black Leash’ optreden in hartje Vriezenveen.

Metallica tribute The Unforgiven brengt een eerbetoon aan de één van de grootste goden van de metal. De band geeft een perfecte uitvoering van de Metallica songs tijdens hun shows. Keer op keer slaagt de band er in om de beste tribute act van Europa te zijn! Naast deze vette band komt ook de Pearl Jam tribute Black Leash naar Vriezenveen! Deze vijf allround rockers kennen een onbegrensde passie, grote muzikaliteit en een krachtige performance die eer doet aan de naam Pearl Jam!

Tijdens deze avond krijg je ‘The best of both worlds!’ en natuurlijk komen alle grote hits voorbij. Op de Facebook pagina van het Wapen kun je stemmen op de nummers die graag zou willen horen.

Beats & Glühwein
Op zaterdag 1 november wordt samen met La Fessade de winterse editie van Beats & Cocktails georganiseerd met de naam: Beats & Glühwein. Met de vetste beats van top DJ’s als Punish, NAFFZ, Greef & Fort, La Lucha en David Ghetto! De avond zal in het teken staan van heerlijke mambahton, techhouse en apres-latin sets. De tent wordt omgetoverd in een waar winterlandschap inclusief sneeuw, ski’s en glühwein. Aanvang 20.00 uur en toegang vanaf 18 jaar.

Folk & bock
Op zondagmiddag 2 november kan men vanaf 15.00 uur gaan genieten van Ierse live muziek door The Beggars’ Clan én kunnen bezoekers 5 verschillende soorten bockbier proeven, van tap wel te verstaan.

Proeven, mijmeren over smaak, welke is nou de beste… is dat nou Grolsch, Hertog Jan of een van de bijzondere onbekenden…De ware fijnproever kan zich opgeven voor het 'Folk & Bock Arrangement'… Wat houdt dat in zul je zeggen? 5 Bockbieren van tap + een flinke bratwurst voor slechts € 15,- Tussen de live muziek door worden er korte doch enthousiaste presentaties gegeven over de verschillende bieren. Opgeven voor dit arrangement kan tot zaterdag 1 november bij het Wapen van Vriezenveen. Ook iedereen die niet van bockbier houdt maar wél van The Beggars’ Clan is uiteraard van harte welkom.

The Beggars Clan, Ierse folk muziek gebracht door een 6-tal gepassioneerde Vriezenveense muzikanten onder leiding van Anko Lammers die het dagelijkse leven bezingen en bedrinken! Zo weggelopen vanaf het werk, de kroeg in, daar waar alles de revue passeert! Ze stonden natuurlijk al eens met veel succes op Randrock en dit jaar zijn ze de afsluiter van de Oktoberfeesten Vriezenveen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›