4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Prijswinnaars zien het scherp bij Sluis V

· 1623× bekeken

VROOMSHOOP - Op het kersverse monument Sluis V aan het Zwolsekanaal in Vroomshoop reikte ir. Tom Pikkemaat van het waterschap Vechtstromen op vrijdagmiddag 17 oktober prijzen uit aan twee winaaars van de meetwedstrijd in lunchroom Bij Saartje aan de Sluis. Dit maakte onderdeel uit van de mini-expositie ‘Sluis V herrezen’, dat de stichting Levend Vroomshoop een week lang had georganiseerd in aansluiting op de onthulling van het cultuur-historisch monument Sluis V.

Het waterschap Vechtstromen had ook de nodige inbreng geleverd, waarbij meetapperatuur van pakweg een eeuw geleden. Daaraan was een meetwedstrijd verbonden, waarmee een afstand moest worden geschat. Pikkemaat sprak van het timmersmanaoog van stratenmaker Jorg Poffers, die met zijn collega’s eerder Sluis V geplaveid had. De winnaar zag het scherp en zat er met zijn schatting van 11.10 meter welgeteld 27 centimeter naast. De in nabijheid van Sluis V woonachtige Manon Büter kwam met haar schatting van 10.60 meter ook dicht in de buurt van de afstand 10.963 meter. Beide winnaars kregen enkele mooie boeken cadeau uit handen van Tom Pikkemaat, die als projectleider vanuit het waterschap Vechtstromen nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming van het monument Sluis V.
Op de foto v.l.n.r.: Tom Pikkemaat, Jorg Poffers en Manon Büter.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›