4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Wethouder Binnenmars feliciteert Europees kampioen Jasper Luft

· 886× bekeken

TWENTERAND - Wethouder Binnenmars brengt op woensdag 8 oktober een bezoek aan Europees Kampioen timmeren Jasper Luft om hem persoonlijk te feliciteren. Jasper heeft in het Franse Lille tijdens de Europese Kampioenschappen Euroskills de eerste plaats behaald. Samen met een teamgenoot versloeg Jasper met een perfect uitgevoerde werkopdracht de teams uit onder meer Engeland en Hongarije. “Een bijzonder knappe prestatie”, aldus wethouder Binnenmars. “We zijn er trots dat jong talent uit Twenterand onze gemeente zowel nationaal als internationaal op de kaart zet!”.

Euroskills zijn Europese Kampioenschappen voor MBO-ers en worden om de twee jaar gehouden. Deze keer deden zo’n 240 studenten uit 25 verschillende landen mee. Jasper verdiende een ticket voor het Ek timmeren in Lille door zijn deelname aan het Nederlands Kampioenschap timmeren. Daar werd hij eerste. Voor de Euroskills is het de regel dat de opdracht in teamverband uitgevoerd moet worden. Jasper vormde hierin samen een team met Stefan Heerink, die tweede werd op het NK timmeren. Samen werden ze Europees Kampioen tijdens Euroskills afgelopen weekend.
Intensief getraind
Jasper en Stefan hebben in de zomervakantie en maanden voorafgaand aan het kampioenschap intensief getraind onder leiding van onder meer instructeurs Frank Hulskotte en Gerjo Smelt van het Almelose opleidingsbedrijf VVBA. Tijdens het Europees Kampioenschap in Lille was de opdracht het maken van twee zadeldaken met een ingewikkelde constructie. Zondagavond 5 oktober werden de winnaars bekend gemaakt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›