4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Jasper Luft uit Bruinehaar wint goud bij EuroSkills 2014

· 1751× bekeken

BRUINEHAAR - Jasper Luft (18 jaar, woonachtig in Bruinehaar) heeft een mooi succes geboekt tijdens EuroSkills 2014 in het Franse Lille. Bij deze kampioenschappen voor jonge vakmensen uit heel Europa won hij een gouden medaille. In totaal won het Nederlandse team negen gouden, twee zilveren en twee bronzen medailles.

Jasper Luft won bij de teamcompetitie op het vakgebied ‘Bouwtimmeren’ een gouden medaille samen met zijn teamgenoot Stefan Heerink. Hun opdracht bestond uit het uitslaan en maken van twee zadeldaken die onder een hoek in elkaar staken. Een ingewikkelde constructie, die lastig was om uit te slaan. Onder leiding van expert Willem Beverloo is intensief getraind op deze moeilijke opdracht. Stefan en Jasper werden Europees kampioen met een werkstuk met mooi sluitende verbindingen, een prima maatvoering en een prachtige afwerking. Uiteraard was de vreugde na afloop groot.
Jasper Luft volgt de opleiding tot timmerman bij het ROC van Twente, hij is leerling van Bouwmensen Twente te Almelo en werkt bij Bouwbedrijf Haarhuis in Albergen.

EuroSkills zijn de tweejaarlijkse Europese kampioenschappen voor beroepen. Aan de vierde editie in het Franse Lille namen 450 jonge vakmensen uit 25 Europese landen deel. Team Nederland bestond uit 32 Nederlandse kampioenen en stond onder leiding van Skills Netherlands. Het grootste beroepenevenement van Europa werd bezocht door 90.000 bezoekers. Ook diverse Tweede Kamerleden brachten een bezoek en waren erg enthousiast. De volgende editie vindt in 2016 plaats in Göteborg, Zweden. Volgend jaar vindt het WK voor beroepen, WorldSkills, plaats in augustus in Sao Paulo, Brazilië.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›