4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Verbinding in de Ontmoetingskerk

· 1628× bekeken

VRIEZENVEEN/VROOMSHOOP - Verbinding in Twenterand, dat was het thema van de Lions Twenterand, toen het Christelijk Mannenkoor Vroomshoop als een van de 25 deelnemende koren op 13 september optrad in Vriezenveen, in de Grote kerk. Daaraan herinnerde waarnemend voorzitter Gerrit Jansen in zijn openingsspeech. En verbinding, daar streefde het mannenkoor uit Vroomshoop bij zijn Najaarsconcert in Vriezenveen opnieuw naar, heel toepasselijk in de Ontmoetingskerk aldaar.

In de personele bezetting van de solisten stond die verbinding voorop: organist Bert Webbink en koorlid/trompettist Henjo Lemans zijn woonachtig in Vriezenveen, koorsolist Albert Wessels en dirigent/pianist Gezinus Veldman komen uit Vroomshoop.

De Orgel- en Muziekcommissie had gezorgd voor een fraaie belichting van de wand achter het koor en in die kleurrijke entourage ging het koor krachtig van start met Hear o people, waarna o.a. I need Thee every hour en Guide me door de goedgevulde kerk klonken. Daar sloot het volgende gedeelte goed op aan met Bei Dir ist das Licht van Bonhoeffer en Dank sei Dir Herr. Verderop in het programma zong het koor One hand, one heart uit de West Side Story en het bekende Halleluja van Leonard Cohen. In het laatste deel passeerden nummers als Speeltuin (Marco Borsato), I have a dream (Abba) en Heartland (Keath Harkin). De zangblokjes werden steeds afgewisseld met fraaie kunststukjes van de solisten, waarbij Gezinus Veldman weer zijn virtuositeit ten toon spreidde op de mooie vleugel van de Ontmoetingskerk.

Na de bloemen volgde als toegift Mull of Kyntire van Paul McCartney, maar daar bleef het niet bij. Het ene na het andere nummer volgde nog maar eindelijk klonken dan toch de laatste muzikale klanken in de Ontmoetingskerk.
Ten slotte kon nog worden nagepraat bij de koffie, waar weer drie zangers konden worden gestrikt voor het projectkoor Glazen Café, dat zal optreden op zaterdagmiddag 29 november in Irene te Vroomhoop. Inmiddels zijn er al meer dan 70 deelnemers maar belangstellende mannen kunnen zich nog steeds per mail melden bij secretariaat@cmkvroomshoop.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›