4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mooi Schoon-actie Wildbeheereenheid Vriezenveen groot succes

· 1162× bekeken

VRIEZENVEEN - Zaterdagochtend 27 september gingen in dichte mist Vriezenveense vrijwilligers aan de slag om het buitengebied van Vriezenveen vrij te maken van zwerfvuil. Deze opruimactie was een gevolg van een oproep van Jan ter Braak, die mensen uitnodigde om het buitengebied van Nood-Oost Vriezenveen op te schonen. Zo’n 20 enthousiaste volwassenen en kinderen gaven gehoor aan deze oproep.

De actie werd afgetrapt door Hetty Looms, beleidsmedewerker milieu, afval en duurzaamheid van de gemeente Twenterand. Deze aftrap was tevens het begin van de zwerfvuilcampagne Mooi Schoon in de gemeente Twenterand. Op de afgesproken tijd werd de Bus van Mooi Schoon voorgereden. Deze Bus wordt gratis beschikbaar gesteld door de gemeente en ROVA aan mensen die met hun eigen buurt, school of (sport)vereniging een opschoonactie willen houden. Na het uitdelen van de benodigde materialen zoals vuilniszakken, grijpstokken en werkhandschoenen, gingen de vrijwilligers om tien uur van start.

Zowel de volwassenen als de kinderen gingen enthousiast aan de slag en haalden het rondslingerende zwerfvuil uit de bermen en slootjes. Opmerkelijk was te zien dat de mensen verschillende kleuren afvalzakken bij zich hadden: grijs voor het restafval, groen voor GFT en oranje voor plastic. Het afval werd gescheiden ingezameld, waardoor het plastic en GFT weer grondstof is voor nieuwe producten.

De deelnemers hechten waarde aan het behouden en versterken van de leefbaarheid in hun buurt. Deze actie draagt bij aan een schone, sociale en veilige wijk en zorgt voor onderling contact tussen bewoners. De actie is een samenwerking tussen bewoners en de gemeente Twenterand en wordt gefaciliteerd door ROVA. Rond de klok van 11.30 uur was de klus geklaard en het doel bereikt: een mooi schoon buitengebied. En daar bleef het niet bij. De organisatie gaf aan graag volgend voorjaar weer gebruik te willen maken van de Bus van Mooi Schoon.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Het doel van Mooi Schoon is; kom in actie! Handelen staat centraal. Mooi Schoon staat voor het samen opruimen van zwerfvuil, maar Mooi Schoon doet meer. Ook het voorkomen van zwerfvuil en schoonhouden van de leefomgeving staan hoog in het vaandel. Centraal bij het Mooi Schoon staan participatie en ontzorgen. De regionale campagne Mooi Schoon sluit aan bij en werkt samen met de landelijke campagne Supporter van Schoon, een initiatief van Nederland Schoon. Met de buurtacties, evenementen en de campagne Supporter van Mooi Schoon worden burgers bewust gemaakt dat wij samen verantwoordelijk zijn voor een Mooi Schone buurt. We bereiken dat door naast ons eigen afval netjes weg te gooien, ook af en toe iets extra’s voor elkaar te doen. Kijk voor meer informatie op www.mooi-schoon.nl.
Kom ook in actie tegen zwerfvuil. Onze buurt is Mooi Schoon!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›