4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Gymzaal Vroomshoop: Resultaten metingen bekend. Slechts 1 vezel aangetroffen

· 1016× bekeken

De metingen naar de aanwezigheid van asbest in de gymzaal aan het Oranjeplein in Vroomshoop zijn afgerond. Het eerste luchtonderzoek, met de verwarmingsinstallatie uit, heeft het volgende opgeleverd: Op de kleefmonsters die zijn aangebracht in de zaal, de kleedkamers en de douches zijn geen asbestvezels aangetroffen. In het luchtmonster is 1 vezel amosiet, zogenaamde bruine asbest, gevonden. Bij het tweede onderzoek, met de verwarmingsinstallatie aan, is helemaal niets aangetroffen. De heer Van Ginkel, milieugezondheidsdeskundige van de GGD Twente: “Daarmee is aangetoond dat het gezondheidsrisico hierdoor absoluut verwaarloosbaar is.”

Burgemeester Visser over de beoordeling van de GGD, die deskundig is op het gebied van milieu en gezondheid: “We hebben dit als gemeente heel serieus opgepakt en direct alle stappen genomen die je in dit geval moet nemen. Dat uit de beoordeling van de GGD blijkt dat de gevolgen voor de gezondheid verwaarloosbaar klein zijn, is dan geruststellend.”

De gebruikers van de gymzaal aan het Oranjeplein in Vroomshoop kunnen de komende weken gebruik maken van sporthal De Stobbe.

De gymzaal aan het Oranjeplein in Vroomshoop werd woensdagmiddag 17 september door de gemeente Twenterand gesloten, nadat er aanwezigheid van asbest was vastgesteld. Tot nader bericht blijft de gymzaal gesloten.

Vanaf maandag 08.30 uur kunnen mensen met vragen bellen met de gemeente Twenterand (0546 - 840 840) of met de GGD (0900 - 277 7777).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›