4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Gemeente

Onderwijs, JGZ en gemeente gaan onderwijsachterstand te lijf

· 1243× bekeken

TWENTERAND - Concrete afspraken over de te behalen resultaten voor leerlingen met een onderwijsachterstand voor de komende jaren. Die staan in het Convenant Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) voor de gemeente Twenterand. De gemeente heeft dit convenant samen met de GGD afdeling jeugdgezondheidszorg en de voor- en vroegscholen, afgelopen donderdag ondertekend. Wethouder Binnenmars benadrukt het belang van die gemaakte afspraken: “Teveel kinderen beginnen op school met een achterstand. Wij willen hen met de VVE een goede basis meegeven.”

In het convenant zijn de resultaatafspraken vastgelegd, maar is ook afgesproken op welke manier de resultaten worden gemonitord.
Voor- en Vroegschoolse Educatie voor Twenterand
De gemeente is verantwoordelijk voor het aanbod voor- en vroegschoolse educatie (VVE), vooral voor kinderen met een verhoogd risico op een onderwijsachterstand. Vanuit die verantwoordelijkheid is het voor de gemeente van belang om op de hoogte te zijn van de onderwijsprestaties van de leerlingen. Op gemeentelijk niveau wordt met de voor- en vroegschoolse partners bepaald wat de VVE-resultaten moeten zijn en hoe deze worden gemeten.
Convenantpartners zijn Stichting Kinderopvang De Cirkel Twenterand, de schoolbesturen ROOS, SCOT en PCBO Vroomshoop en de GGD Twente afdeling jeugdgezondheidszorg

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›