4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Goede sfeer bij Open Monumentendag Twenterand

· 1293× bekeken

TWENTERAND - Open monumentendag begon al op vrijdag 12 september. Ongeveer 32 leerlingen van groep 7 en 8 van de Mariaschool uit Langeveen deden mee met een speciale klassendag. Onder leiding van voormalig biologie leraar HermJan Roep maakten zij een excursie over het landgoed van Huize Almelo in Bruinehaar.

De volgende dag was het een drukte van belang in het centrum van Vriezenveen. Volgens de organiserende Lions Club Twenterand waren ongeveer 3000 bezoekers aanwezig bij Twenterand Zingt. De Grote kerk, de Ontmoetingskerk en de RK kerk ‘H. Antonius Abt’ waren daardoor goed gevuld.

De overige monumenten trokken meer dan 2100 bezoekers. Die kwamen vooral af op de grote tractordag van het Veenmuseum. Verder waren er meer dan 200 bezoekers bij de Leemansmolen en het historisch museum Vriezenveen.

Het was een prachtige monumentendag in een goede sfeer. Veel gezinnen met kinderen profiteerden ervan. De dag werd afgesloten met een muzikale avond in het pand van de firma Heun, voormalige boerenbond, te Vroomshoop. Dit concert trok ongeveer 100 belangstellenden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›