4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

35 jaar ZorgAccent Thuisbegeleiding: medewerkers in de spotlights!

· 2123× bekeken

ALMELO - ZorgAccent Thuisbegeleiding bestaat dit jaar 35 jaar. Omdat het de medewerkers zijn die vormgeven aan deze zorg, vond de organisatie dat zij het verdienden om in het zonnetje gezet te worden. Dit gebeurde met een feestelijke bijeenkomst op maandag 8 september in het hoofdkantoor van ZorgAccent in Almelo. Daar wachtte hen een mooie verrassing: een ‘speed metamorfose’ met professionele fotoshoot. De tweede helft van de middag ontvingen zij de genodigden en werd uit de doeken gedaan op welke manier het 35-jarig jubileum met de samenwerkingspartners zal worden vormgegeven.

Toen de 27 Thuisbegeleiders en hun manager arriveerden op de hoofdlocatie van ZorgAccent was de rode loper al uitgerold en werden ze feestelijk ontvangen met een glas champagne door twee gastvrouwen. Om de medewerkers, die in hun werk de cliënt altijd centraal stellen, nu eens in ‘de spotlights’ te zetten werd hen een professionele fotoshoot aangeboden. Voorafgaand konden zij gebruik maken van de ingehuurde kapster en visagiste. Het werd een gezellig samenzijn, met als resultaat een prachtige foto van iedere Thuisbegeleidster die ter plekke ingelijst werd. Dat alles onder het genot van een hapje en een drankje.

Aan het eind van de middag kwam er een aantal genodigden. Manager Marian de Vries memoreerde in haar toespraak het ontstaan en de ontwikkeling van de thuisbegeleiding en ook directeur thuiszorg Erik Vuurboom sprak de thuisbegeleiders toe. De medewerkers zetten hun manager met een gouden ketting met een hanger in de vorm van een handje in het zonnetje. Een directe referentie naar het onderzoek van BMC waarin wordt gemeld dat ZorgAccent met de thuisbegeleiding goud in handen heeft.

Wat is thuisbegeleiding?
Thuisbegeleiding is praktische en psychosociale hulp in huis voor mensen die de regie over het dagelijks leven kwijt zijn, geen overzicht of grip meer hebben, voor wie het leven als een chaos voelt en niet meer op eigen kracht de problemen kunnen oplossen. Dit kunnen gezinnen zijn met opvoedingsvraagstukken, mensen met een beperking, met een verslaving of met een psychiatrische diagnose, mensen met een combinatie van problemen of mensen die door een ingrijpende situatie tijdelijk extra kwetsbaar zijn.

Het doel van thuisbegeleiding is zorgen dat de cliënt weer zelfstandig zijn leven kan leiden en zelf de regie voert. Het is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening gericht op het hele gezin. Kenmerkend is dat de problemen integraal worden aangepakt.
Met name bij cliënten die niet genoeg hebben aan alleen gesprekken, blijkt thuisbegeleiding goed te werken. Zij krijgen ondersteuning bij het omzetten van adviezen naar de praktijk.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›