4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Trouw- en doopkleding in Middendorpshuis Den Ham

· 1817× bekeken

DEN HAM - Vanaf 15 september t/m eind oktober houdt de Oudheidkundige Vereniging Den Ham-Vroomshoop in het Middendorpshuis te Den Ham een tentoonstelling met (oude) trouw- en doopkleding. Alle exemplaren zijn bijeengebracht door leden van onze vereniging. De oudste trouwjurk dateert uit 1942 en het oudste doopjurkje uit 1900. Er is veel fraaie doopkleding tentoongesteld, en ook staan enkele bruiden en bruidegoms te glimmen van trots in hun trouwkleding.

Maandagavond 15 september is de tentoonstelling geopend door voorzitter Cor Boom, die ter gelegenheid daarvan zijn eigen trouwpak weer had aangetrokken. Veel van de exposanten waren daarbij aanwezig en konden onder het genot van een hapje en een drankje niet alleen hun eigen trouw- en/of doopjurk bekijken, maar ook die van anderen bewonderen.

De expositie is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de VVV/Tourist Info te Den Ham: alle werkdagen tussen 9.30 – 12.30 en van 13.30 - 16.30 uur, plus de zaterdagochtend.

Vanaf november is deze tentoonstelling te bekijken in de bibliotheek te Vroomshoop. 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›