4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Bibliotheken pakken uit met meer dan 1.000 nieuwe e-books van bestsellerauteurs

· 1076× bekeken

TWENTERAND - Bibliotheken pakten zaterdag 13 september bij de start van de e-bookcampagne gelijk groot uit: meer dan 1.000 nieuwe e-books erbij, met ook veel recente titels. Van grote schrijvers als Anna Enquist, Maarten ‘t Hart (auteur van Nederland Leest in november), Arthur Japin, Paolo Coelho, Ilja Leonard Pfeiffer, Joost Zwagerman, Arnon Grunberg, Hella S. Haasse, Thomas Lieske en Thomas Rosenboom komt vrijwel het totale oeuvre inclusief de nieuwste titels van dit jaar beschikbaar. Bibliotheekleden hebben vrij toegang tot de totale collectie van een kleine 7.000 e-books. Voor het eind van het jaar komen daar nog minstens 1.000 titels bij.

Dat de vraag naar e-books enorm stijgt tonen de cijfers van de VakantieBieb wel aan. Op 31 augustus sloten de bibliotheken deze succesvolle zomeractie af. Acht weken lang kon iedereen genieten van een gevarieerd vakantieleespakket voor het hele gezin. In totaal downloadden 345.000 mensen de app, waarvan zo’n 200.000 nieuwe gebruikers deze zomer. In totaal zijn deze zomer 1,5 mln e-books gedownload, drie keer zo veel als vorig jaar.
Ging de aandacht met de VakantieBieb mede uit naar het belang van zomerlezen voor kinderen (in totaal werden 485.000 jeugdtitels gedownload, honderden kinderen stuurden van over de hele wereld kaarten om kans te maken op een iPad mini). Met de e-bookcampagne die zaterdag
13 september start richten de bibliotheken zich vooral op de 2 miljoen bestaande volwassen bibliotheekleden om hen te wijzen op het lenen van e-books van de Bibliotheek: makkelijk, betrouwbaar, betaalbaar én legaal.

Bibliotheken in het hele land hielden zaterdag 13 september maar ook daarna bijeenkomsten om leden en belangstellenden kennis te laten maken met het lezen van e-books met o.a. e-bookcafés. Zo geeft schrijfster Annet de Jong van o.a. Vuurkoraal en de recent verschenen politieke thriller Morten acte de présence bij de feestelijke opening in de OBA in Amsterdam.
Diederik van Leeuwen, directeur van Stichting Bibliotheek.nl (BNL): ‘Dit is echt een kwaliteitsslag, fantastische titels en steeds meer uitgevers die hun titels aan ons aanbieden. Bibliotheken pakken hun maatschappelijke rol om ook in deze veranderende tijd met veel nieuwe initiatieven op het
e-bookfront het grote publiek te bedienen met een brede, gevarieerde en actuele collectie e-books’.

Het lezen van e-books van de Bibliotheek is makkelijk, betrouwbaar, betaalbaar én legaal.
Na het aanmaken van een webaccount met je lidmaatschapsnummer kun je e-books ‘ophalen’ en je boekenplank vullen (voorlopig tot 10 titels tegelijkertijd) en lezen waar en wanneer je maar wilt (dus ook offline).

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›