4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Jasper Luft uit Bruinehaar, nationaal kampioen Bouwtimmeren, doet mee aan EuroSkills

· 1129× bekeken

BRUINEHAAR - Jasper Luft uit Bruinehaar vertrekt op 30 september om voor ons land uit te komen tijdens EuroSkills 2014. Dit zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen die van 1 t/m 5 oktober plaatsvinden in Lille (Frankrijk). Jasper is nationaal kampioen in het vak Bouwtimmeren en neemt het op tegen vakgenoten vanuit heel Europa.

Tekenen, meten, zagen en monteren zijn voor de bouwtimmermannen onderdelen van het vak. Vooral het speciaal timmerwerk als kappen en nokken van panden behoort tot het werkgebied van het team. Niet alleen nauwkeurigheid, maar vooral tijdsdruk speelt een grote rol.

Voor Nederland komen 32 jongeren uit in 27 beroepen, waaronder Mobiele Robotica, Meubelmaken, Autotechniek, Kapper, Etaleren en Grafisch Ontwerpen. Deze mbo-jongeren zijn het afgelopen jaar na regionale voorrondes en een nationale finale te hebben gewonnen, nationaal kampioen in hun vak geworden. Ze volgen nu een intensief trainingsprogramma om het beste resultaat neer te zetten in Lille.

Tijdens EuroSkills strijden honderden kandidaten uit 27 landen in ruim 40 beroepen. Jos de Goey, algemeen directeur Skills Netherlands: ‘Deze jonge vakmensen laten zien dat wanneer je beschikt over doorzettingsvermogen je enorm veel kunt bereiken met je talenten. Ze zijn een voorbeeld voor jongeren en onderstrepen dat mbo'ers onmisbaar zijn voor de maatschappij.'

Naast de kandidaten vertrekken ook vele juryleden afkomstig van diverse bedrijven, kenniscentra en scholen naar EuroSkills. Tijdens het evenement komen prominenten uit het beroepsonderwijs, het bedrijfsleven en de politiek samen, waarbij het vergroten van de internationale normen en het promoten van het beroepsonderwijs de belangrijkste doelen zijn. Vanuit Nederland brengt onder anderen een delegatie Tweede Kamerleden een bezoek aan het evenement.

De stichting Skills Netherlands is coördinator van de Nederlandse deelname aan EuroSkills 2014. EuroSkills vindt elke twee jaar plaats. De deelname aan EuroSkills 2014 wordt mogelijk gemaakt door: Ministerie van OCW, Ministerie van EZ, TechniekTalent.nu, Nimeto Utrecht, SH&M, Hago, Bouwend Nederland, Deltion College, ROC van Twente, ROC Mondriaan en Summa College. Zowel op vmbo- als op mbo niveau organiseert Skills Netherlands vakwedstrijden, dat inspeelt op de wens van jongeren om meer uitgedaagd te worden in het onderwijs.

Meer informatie over Jasper Luft is te vinden op: http://euroskillsteam.nl/team-nederland/wedstrijdkandidaten

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›