4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Eén rallyzender op twee etherfrequenties: Twente Rally Radio

· 4116× bekeken

De omroepen Delta FM en HOi fm hebben de handen ineen geslagen om samen de 33e Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally rechtstreeks te verslaan via radio en televisie op 19 en 20 september. “De Twenterandse en Hellendoornse omroep gaan het beste van beiden samenbrengen in Twente Rally Radio. Het fanatieke rallypubliek dat niets wil missen van de wedstrijd is in alle (social) mediaopzichten dé grote winnaar”, aldus de rallyradio-coördinatoren Marcus Elzinga van Delta FM en Matthijs ter Avest van HOi fm.

Speciaal voor deze gezamenlijke radioproductie heeft het bedrijf Niek Erents Fotografie uit Vroomshoop een herkenbaar logo ontwikkeld. Dat is op dusdanige wijze gebeurd dat het multifunctioneel te gebruiken is.

De Hellendoorn Rally wordt sinds medio jaren negentig rechtstreeks op de radio gebracht. Sinds enkele jaren besteden ook social media zoals Twitter en internet maar ook lokale televisie aandacht aan de rally. “Met de samenwerking brengen we dit alles bij elkaar onder één noemer: Twente Rally Radio. Dit is thuis en in de auto te beluisteren op twee etherfrequenties: 105.3 FM en 106.6 FM. Thuisblijvers kunnen via de Ziggokanalen 42 en 47 zowel de radio als televisie-uitzendingen rechtstreeks meekijken. ” Op deze Ziggokanalen is ook te zien dat HOi tv tijdens de rally live verslag doet van start tot en met finish. Ook is rechtstreeks op televisie te zien het servicepark en de hergroeperingen na de diverse klassementsproeven, met interviews met de rallyrijders.

Jaarlijks hoogtepunt van Nederlandse rally’s
De liefhebbers kunnen bijna niet wachten, maar moeten toch nog geduld opbrengen tot 19 september 19.30 uur wanneer de eerste rallyauto vertrekt vanaf de eerste (gewijzigde) klassementsproef ‘de Luttenbergring’. Er is sprake van enkele veranderingen in het parcours ten opzichte van voorgaande jaren. Zo is de proef in Daarle geschrapt naar aanleiding van ongeregeldheden de afgelopen jaren. Het totaal aantal af te leggen kilometers is 209, verdeelt over 15 klassementsproeven.

De centrale service is en blijft op industrieterrein ’t Lochter in Nijverdal. Uiteraard zijn daar de verslaggevers van Twente Rally Radio aanwezig om de rallyrijders te interviewen. Tijdens de klassementsproeven zijn radioverslaggevers in het veld om het verloop van de wedstrijd in de top van het klassement te volgen, zowel onderweg als bij de finish. Bij Twente Rally Radio hoor je de ontwikkelingen uit de cours en de finishtijden als eerste.

De uitzendingen van Twente Rally Radio vangen aan op vrijdag 19 september om 13.00 uur en gaan door tot de volgende avond. Twente Rally Radio komt mede tot stand dankzij RMC Twente. Door deze samenwerking is de rally op bijna alle Twentse lokale omroepen rechtstreeks te volgen via hun Ziggo televisiekanalen. Dat zijn:
• Aafm (Almelo)
• RTV Borne
• TV Enschede FM
• RTV Sternet Haaksbergen
• Radio Hengelo TV
• Hofstreek Omroep (Hof van Twente)

Op zondag 21 september, de dag na de rally, zal om 17.30 uur een live-uitzending te zien zijn onder de naam Rally TV 'The Day After'. Hierin wordt nagepraat met rallyrijders en de organisatie. Direct daarna wordt om 18.00 uur een samenvatting uitgezonden van de Hellendoorn rally.

Via Twitter van Twente Rally Radio is het laatste nieuws over de Hellendoorn Rally nu al te lezen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›