4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Open Monumentendag Twenterand 2014

· 2308× bekeken

TWENTERAND - Dit jaar doen de kernen volop mee met Monumentendag op zaterdag 13 september van 10.00 tot 17.00 uur. Samen met de plattelandsmarkt en Twenterand Zingt zijn er 28 locaties te bezoeken. Er is bij ieder monument een fietstocht voor deze dag te vinden. Het thema dit jaar is op reis. Denk aan de Rusluie uit Vriezenveen. Verschillende monumenten herinneren aan deze reizigers. Het Historisch Museum, Smelts schuur en het Harmsenhuis besteden hier aandacht aan. De aftrap van deze dag is op het Tilanusplein in Vriezenveen om 10.30 uur, in samenwerking met 'Twenterand zingt'.

Bijzonder dit jaar is, dat het Veenmuseum weer is opengesteld. Daar is tevens een collectie van oude tractoren en landbouwmachines te bezichtigen.
In Den Ham zijn diverse monumenten opengesteld, vooral in de omgeving van de Brink. In Vroomshoop zijn orgelspelers in de Hervormde kerk actief. Daarnaast zijn aan de Tonnendijk verschillende monumenten te bezichtigen. Stichting Ons Erfgoed van Den Ham, Vroomshoop en Geerdijk reikt op deze dag hun jaarlijkse erfgoed prijs uit.

Het prachtige oude Bruinehaar is dit jaar de locatie voor de klassendag. Op vrijdag 12 september komen leerlingen van groep 7 en 8 van de Mariaschool in Langeveen in actie. Zij bezoeken het landgoed van de graaf van Almelo. Ook op zaterdag zijn er een aantal wandelingen gepland.

Deze dag wordt afgesloten met een muzikale avond in het pand van de firma Hein Heun, voormalige Boerenbond te Vroomshoop, georganiseerd door de Stichting Levend Vroomshoop.

Folders van de Monumentendag liggen bij diverse locaties in de gemeente Twenterand, waaronder bij de monumenten zelf. Deze zijn te herkennen aan de gele vlaggen van Open Monumentendag. Meer informatie is te vinden op www.openmonumentendag.nl en op www.facebook.com/MonumentendagTwenterand.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›