4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

VSBfonds doneert € 22.000,- voor theater Activiteitencentrum Vroomshoop

· 1983× bekeken

VROOMSHOOP - Het projectplan ‘Het Punt - Het kloppend hart van Vroomshoop’ van ZorgSaam Twenterand heeft Stichting VSBfonds uit Utrecht doen besluiten een financiële donatie van € 22.000,- te verstrekken. Dit toegekende bedrag is bestemd voor het onderdeel inrichting en inventaris van de theater-/cultuurzaal in het Activiteitencentrum te Vroomshoop.

Het VSBfonds wil bijdragen aan de kwaliteit van de Nederlandse samenleving door projecten te ondersteunen met geld, kennis en netwerken. Men beoogt daarbij de individuele ontwikkeling van mensen en hun betrokkenheid bij de samenleving te vergroten. Deze missie wordt in de praktijk gebracht door bij het toekennen van donaties de volgende algemene doelstellingen na te streven: ontmoeten, participeren, bewustzijn en inspireren. Deze doelstellingen sluiten goed aan op hetgeen de stichting Activiteitencentrum met deze nieuwe accommodatie beoogt. Het VSBfonds heeft onder andere hiervoor enkele aandachtsgebieden en regelingen in het leven geroepen.

ZorgSaam Twenterand, die subsidie aanvraagt in opdracht van Stichting Activiteitencentrum, ontvangt de toegekende bijdrage in aandachtsgebied ‘Mens & Maatschappij’ via de regeling ‘dorps- en buurthuizen’.
Het Activiteitencentrum wordt een multifunctioneel gebouw en vormt straks een thuis voor Vroomshoopse en Twenterandse deelnemers aan sociaal-culturele activiteiten, sporters, cultuurliefhebbers en degene die van gezelligheid houdt. Tevens zal het een platform zijn voor mensen die elkaar willen ontmoeten, iets willen leren en/of vieren. Gezien de ligging van het pand, ook direct aan station Vroomshoop, biedt deze locatie tevens een prima start- en finishpunt bij (sport)evenementen. De stichting Activiteitencentrum wil de sociaal maatschappelijke samenhang bevorderen door op een laagdrempelige en uitnodigende wijze een breed publiek te trekken naar deze nieuwe voorziening. Daarbij is de bijdrage van VSB voor de theaterzaal een welkome aanvulling.

Zo’n 48 gebruikersgroepen/(sport)verenigingen vinden onderdak in het Activiteitencentrum. Dit betekent dat er wekelijks naar schatting 2.850 mensen van jong tot oud gebruik gaan maken van de geboden faciliteiten. Met betrekking tot de bereikbaarheid en toegankelijkheid is er rekening gehouden met ouderen en gehandicapten.

Eerder al stelden Stichting WeB Projecten, Oranje Fonds en Projectenfonds Rabobank West Twente financiële middelen beschikbaar voor het Activiteitencentrum in Vroomshoop. Bij elkaar opgeteld een bedrag van € 147.285,- , waarvan het leeuwendeel is bestemd voor de theater-/cultuurzaal.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›