4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

De “moet je zien top 10” van Den Ham.

· 1937× bekeken

DEN HAM - Donderdagavond 10 juli heeft de kersverse voorzitter van Twenterand Tourist Info, Hans van Ronkel, officieel het eerste exemplaar van “Daarom Brinkdorp Den Ham”, de “moet je zien top 10” in ontvangst genomen. Het pocketboekje, speciaal uitgegeven voor de toeristische bezoeker van Brinkdorp Den Ham, bevat 10 items. Enkele daarvan bepalen met name ook de benaming van Den Ham als Brinkdorp, nl. de Brink, de Es, de Hooilanden en de Beek. De 10 zeer verschillende items maken Brinkdorp Den Ham tot een plezierige ontdekking voor de bezoeker.

De voorpagina wordt met eigen vrouwelijk schoon uit Den Ham gevuld. Lisette Podde, inwoonster van het dorp en betrokken bij veel organisaties en verenigingen, was graag bereid haar gezicht hiervoor te lenen.
Stichting Brinkdorp Den Ham is trots het eerste exemplaar aan de nieuwe voorzitter van het toeristenbureau te mogen overhandigen: “Wij zien de meerwaarde van een Tourist Info als warm welkom voor de toerist zeker in. Ook zijn wij enorm blij dat wij onze producten, zoals dit pocketboekje en de evenementenkrant, via het Toerist Info mogen verspreiden. Zij zijn toch het eerste aanspreekpunt voor de toerist en recreant in Den Ham. “
Hans van Ronkel over de nieuwste toeristische uitgave van Den Ham: “Twenterand en vooral de dorpskernen in Twenterand hebben heel veel te bieden aan inwoners en ook aan de recreanten. Dat is niet altijd voldoende bekend, zeker nog niet buiten Twenterand. Het is dan ook heel plezierig dat Brinkdorp Den Ham deze handzame uitgave het licht heeft doen zien. Ik ben blij om deze nieuwe uitgave ‘Daarom Brinkdorp Den Ham’ met in ieder geval 10 bijzondere zaken, in ontvangst te kunnen nemen. Een goed verzorgde uitgave die naar mijn mening qua vormgeving en inhoud lezers binnen en buiten Twenterand echt zal aanspreken.
En wij hebben veel te bieden. Nergens anders in Nederland is immers het oorspronkelijk coulissenlandschap van akkers, weilanden, houtwallen, bos en heide zo goed bewaard gebleven als rond Den Ham, zoals ik nu weet een van de oudste (1333) esdorpen.
Deze nieuwe uitgave zal er zeker toe bijdragen dat de gevleugelde woorden van onze twee Hammer boeren op de Brink: “Hej 't al eheurd wat er allemoal l in ‘n Ham gebeurt” in heel Nederland bekendheid krijgen… Samen met gemeente Twenterand, samen met ondernemers en inwoners maken wij hier een succes van voor onszelf en natuurlijk voor de vele bezoekers van Den Ham en de andere kernen van Twenterand.”

Stichting Brinkdorp Den Ham heeft als doelstelling de cultuur en de historische identiteit van het Brinkdorp Den Ham te versterken. Hieruit zijn o.a. al de volgende zichtbare producten tot stand gekomen: de website www.brinkdorpdenham.nl; billboards langs de invalswegen, een evenementenkrant en nu dus dit pocketboekje. Daarnaast heeft Stichting Brinkdorp Den Ham al een aantal bijeenkomsten voor o.a. evenementenorganisatoren en ondernemers georganiseerd.
De “moet je zien top 10” is voor een ieder gratis verkrijgbaar bij Twenterand Tourist Info aan de Grotestraat 4 in Den Ham.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›