4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Kerkelijke centra Het Anker en Irene voor Protestants Vroomshoop

· 4327× bekeken

VROOMSHOOP - Met de federatie van de hervormde gemeente en de gereformeerde kerk in Vroomshoop in januari van dit jaar, werd ook de vraag manifest welke namen beide kerkgebouwen gingen dragen. De kerkenraad van Protestantse kerk in wording te Vroomshoop gaf de leden van de kerkgenootschap de kans om met geschikte namen te komen. Enerzijds moesten die goed in het gehoor liggen, anderzijds werd ook nadrukkelijk gekeken naar de betekenis van de naamgeving.

Sinds 1984 geldt als benaming voor de gereformeerde kerk aan de Julianastraat in Vroomshoop de naam van gereformeerd kerkelijk centrum Irene. De betekenis van Irene is “vrede” en dan wordt naast de Bijbelse betekenis ook gedoeld op de vrede tussen verschillende geloofsovertuigingen en kerken. De naam Irene gold voor 1984 ook al voor de aloude gereformeerde verenigingsgebouwen in Vroomshoop. Deze benaming is gehandhaafd en er is nu gekozen voor de benaming “kerkelijk centrum Irene”.

De hervormde kerk aan de Hoofdstraat ken sinds mensenheugenis het eigen gebouw Ons Centrum, direct naast de kerk gesitueerd. Die naam biedt qua naamgeving te weinig herkenning als kerkelijk onderkomen. Vandaar dat er nu gekozen is voor de nieuwe naam “kerkelijk centrum Het Anker”.
In de kerk langs aan de Hoofdstraat langs het kanaal Almelo-De Haandrik zijn verschillende afbeeldingen, die Bijbelse taferelen van zee, water en schepen in beeld brengen. De benaming Het Anker sluit hier mooi op aan en uiteraard speelt de locatie van de kerk langs het kanaal ook mee.
Een anker staat symbool voor hoop en vertrouwen en beschermt ook tegen afdrijven en houdt allen op koers en op het goede pad.

Harry Lantink, een van de beide voorzitters van de kerkenraad van de protestantse kerk in wording te Vroomshoop, deelde afgelopen zondagmorgen tijdens de kerkdienst de nieuwe benamingen van de beide kerkelijke centra Het Anker en Irene mee aan de gemeenteleden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›