4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Vestigingsdirecteur Noordik Vriezenveen neemt afscheid

· 1582× bekeken

VRIEZENVEEN - Lovende woorden waren er vanmiddag voor Noordikdirecteur Henk Nieboer. Na meer dan 42 jaar trouwe dienst nam hij vandaag afscheid als vestigingsdirecteur van CSG Het Noordik. Na ruim 39 jaar in Vroomshoop en de laatste drie jaar als directeur in Vriezenveen, gaat Nieboer genieten van meer vrije tijd en legt hij zijn functie neer. Voor zijn afscheidsreceptie werd hij opgehaald met een heuse Rolls-Royce. Integer, betrouwbaar, wijs en de rust zelf. Zo karakteriseerde zijn opvolger Karel van Grootheest hem. ‘Altijd in staat om de nuance te zoeken. Niet zwart, niet wit, maar grijs. Met een groot relativeringsvermogen in cruciale periodes’, aldus de toekomstige vestigingsdirecteur.

‘Een boegbeeld voor de scholengemeenschap in Twenterand’, sprak ook directeur-bestuurder Wim Drenth zijn waardering uit. Hij roemde Nieboers zorgvuldigheid, bedachtzaamheid, zijn moed en zijn vasthoudendheid. ‘Je laat mensen in hun waarde en je bent eerlijk. Dat geeft rust en vertrouwen’, zo memoreerde Drenth.

‘Onze school is een verhaal, waarin ik een van de personages ben. Maar een verhaal maak je samen’, sprak de scheidende directeur zijn gasten toe. Als jonge jongen werd hij door een van zijn leraren geïnspireerd om zelf les te gaan geven. Na zijn studie begon hij als 20-jarige deel uit te maken van het verhaal van de toenmalige christelijke mavo in Vroomshoop, de voorloper van Het Noordik. De leerlingen zijn altijd mijn inspiratiebron geweest. ‘Ik leefde met hen mee en wilde er voor hen zijn.’
Prachtig verhaal
Nieboer kijkt terug op een hele plezierige periode en benadrukte nog eens het grote belang van ouderbetrokkenheid. Ook sprak hij zijn waardering uit voor zijn collega’s, met wie hij samen Het Noordik een gezicht heeft willen geven. ‘Wat me zonder de steun van mijn thuisfront niet was gelukt’, sprak Nieboer. ‘Houd die inzet en betrokkenheid vast. Ik ben ervan overtuigd dat er een mooi vervolg zit aan dit prachtige verhaal van Het Noordik.’

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›