4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oproep: Levend Vroomshoop zoekt leden voor de Dorpsraad Vroomshoop

· 1662× bekeken

VROOMSHOOP - Waar in vroegere tijden het Plaatselijk Belang Vroomshoop over het welzijn van haar bewoners waakte, moet het Kanaaldorp het al decennia zonder een Dorpsraad doen. Dat terwijl de inwoners van aangrenzende kernen hun belangen wel zien vertegenwoordigd door een dorpsraad. Het bestuur van de stichting Levend Vroomshoop, die zich sinds 2009 met historie, cultuur en educatie bezig houdt, is van mening dat Vroomshoop een dergelijke dorpsraad prima kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkelingen rondom de centrumvisie, verkeersveiligheid, werkgelegenheid, onderwijs, sportvoorzieningen et cetera. De Dorpsraad kan een prima spreekbuis zijn richting de gemeente Twenterand en andere organisaties.

De stichting Levend Vroomshoop zoekt enthousiaste Vroomshopers met hart voor hun dorp, die zich voor de Dorpsraad willen inzetten. Er is een profiel voor de leden van de Dorpsraad opgesteld.
Er wordt mogelijk enige bestuurservaring gevraagd, en het bezitten van een onafhankelijke instelling. Dat betekent onder meer geen politieke functie bekleden. Verder wordt gevraagd oog en oor voor de inwoners van Vroomshoop te hebben en enigszins bekend te zijn met de lokale infrastructuur. Gezocht wordt naar Vroomshopers, jong en wat ouder, man en vrouw, die gedreven zijn om met kennis en kunde het nodige voor hun dorp Vroomshoop te bereiken.
Kandidaten voor de Dorpsraad Vroomshoop kunnen zich aanmelden bij het secretariaat van de stichting Levend Vroomshoop, tel. 642191 of mailen met info@levendvroomshoop.nl Met belangstellenden wordt, voordat de Dorpsraad wordt gevormd, eerst een motiveringsgesprek gevoerd waarbij inzicht gegeven wordt wat van de kandidaten wordt verwacht. Het bestuur van de stichting Levend Vroomshoop hoopt van harte dat Vroomshopers zich aangesproken weten door deze oproep. Doen!

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›