4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Rabobank geeft € 20.285,- voor cultuurpodium Vroomshoop

· 1536× bekeken

VROOMSHOOP - Het Rabo Projectenfonds van Rabobank West Twente heeft voor de bouw van een cultuurpodium een bedrag beschikbaar gesteld van € 20.285,- aan fondsaanvrager ZorgSaam Twenterand. Dit buitenpodium wordt gebouwd bij de voorluifel van het Activiteitencentrum in Vroomshoop.
Het cultuurpodium is een wens van Stichting Levend Vroomshoop dat het stichtingsbestuur van het Activiteitencentrum heeft omarmd, omdat dit voor extra aantrekkingskracht zorgt. Want het buitenpodium moet een soort bruisende centrale ontmoetingsplek worden waar mensen samen kunnen komen om van (gezamenlijk) georganiseerde activiteiten te kunnen genieten. Bij activiteiten moet gedacht worden aan muziekconcerten (ook door De Harmonie Vroomshoop), kooroptredens, viering sinterklaasintocht, vertrek/finishpunt avondvierdaagse, markten en demo’s voor bijvoorbeeld modeshows.

De gemeente Twenterand heeft enkele maanden geleden al laten weten dat “… het cultuurpodium een meerwaarde kan betekenen voor het centrum van Vroomshoop.”

Het ontwerp is door de gemeente positief beoordeeld. De gemeente neemt dan ook de kosten voor haar rekening betreffende het ontwerp door architectenbureau Kristinsson en de inpassing van het cultuurpodium in het ontwerp voor het inrichtingsplan voor de openbare ruimte van het centrum van Vroomshoop.

Volgens Stichting Levend Vroomshoop is het buitenterrein voor het Activiteitencentrum een bijzonder geschikte plek. Het is de bedoeling dat het cultuurpodium onder verschillende weersomstandigheden gebruikt kan worden. Zo wordt het podium deels verscholen onder de luifel van het Activiteitencentrum.

Eerder al stelden Stichting WeB Projecten en het Oranje Fonds bij elkaar opgeteld € 105.000,- beschikbaar voor het theater in het Activiteitencentrum, die daarmee voorzien is van een inrichting met topkwaliteit aan apparatuur met vele mogelijkheden.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›