4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Sportieve avonden voor bewoners Weemelanden

· 1313× bekeken

VRIEZENVEEN - Beweging en plezier stonden voorop tijdens de Avonddriedaagse van zorglocatie De Weemelanden in Vriezenveen. Van 10 tot en met 12 juni namen 44 bewoners – ieder met een eigen begeleider – deel aan de tweede editie van de Avonddriedaagse. Zij gingen de uitdaging aan om elke avond een parcours van ongeveer 2 tot 2,5 kilometer af te leggen rondom de locatie van TriviumMeulenbeltZorg (TMZ). Tijdens de sportieve beproeving werden de deelnemers begeleid en ondersteund door familie, vrienden, medewerkers en vrijwilligers.

Margret Rupert, leidinggevende van De Weemelanden, kijkt tevreden terug op het evenement: “Tijdens de Avonddriedaagse kon elke deelnemer op zijn of haar eigen manier meedoen. Bijvoorbeeld door (deels) zelf te lopen of door het parcours per rolstoel af te leggen. Het was heerlijk weer en tijdens de wandelingen was het genieten van de zon. Elke avond was er een pauze en werden de deelnemers voorzien van een drankje. Ook bij terugkomst in De Weemelanden was er een drankje met een verrassing, bijvoorbeeld fruit of een ijsje. Ook was er een muzikant aanwezig om de gezellige stemming nog een extra dimensie te geven.”

Donderdag 12 juni was de laatste avond van de Avonddriedaagse. Halverwege werden de deelnemers opgewacht door het Dweilorkest uit Vroomshoop om daarna als één grote groep achter de muziek aan te lopen richting de eindstreep. Rupert: “Bij terugkomst kreeg iedere bewoner die had meegelopen een medaille en de laatste stempel op de stempelkaart. Er werd ook een roos uitgedeeld aan zowel de bewoners als aan alle begeleiders. De inzet en het enthousiasme van alle familieleden, vrijwilligers en medewerkers heeft gezorgd voor een geslaagde Avonddriedaagse, die zeker voor herhaling vatbaar is.”

Binnen TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) zetten ruim 2100 medewerkers en 1100 vrijwilligers zich dagelijks in om ouderen en chronisch zieken goede en persoonlijke zorg te bieden. In haar moderne en duurzame woonzorgcomplexen en bij mensen thuis biedt TMZ onder andere verpleging, verzorging, begeleiding, personenalarmering en huishoudelijke zorg. TMZ is actief in de gemeenten Almelo, Borne, Enschede, Hengelo, Tubbergen en Twenterand. De organisatie richt zich nadrukkelijk op de relatie met cliënten, medewerkers en andere betrokkenen. Samen maken wij de zorg persoonlijk. Meer informatie is te vinden op www.triviummeulenbeltzorg.nl.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›