4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Bruna Vroomshoop bestaat 20 jaar

· 1735× bekeken

VROOMSHOOP - In juni 2014 is het 20 jaar geleden dat Gerrit en Joke Brinkman de Bruna-winkel aan het Julianaplein 70 in Vroomshoop overnamen. Om dit te vieren is er op zaterdag 21 juni voor een eerste honderd klanten een gratis krant, voor de kinderen 's middags een gratis ijsje.

Gerrit Brinkman begon zijn loopbaan bij boekhandel Diek/Delta aan de Noorderweg te Vroomshoop, eind jaren zeventig vertrok hij naar Dedemsvaart, om begin jaren tachtig als bedrijfsleider terug te keren aan het kanaal bij Boekhandel Rooseboom, die inmiddels boekhandel Delta had overgenomen. Bij al deze bedrijven liep de Bruna-formule als een rode draad door zijn loopbaan.

In 1991 verhuisde de boekhandel naar het Julianaplein, waar Gerrit en Joke de winkel in juni 1994 overnamen. In 1998 werd de zaak grondig verbouwd, mede om het Postagentschap een plek in de winkel te geven. De laatste verbouwing is in 2012, naar de nieuwste Bruna-, PostNL- en ING-formule. Die vinden zij belangrijk voor de leefbaarheid in het dorp, omdat de klanten hier de dagelijkse post en bankzaken kunnen regelen.

Bruna moet in de eerste plaats een winkel zijn waar je graag komt, vertellen ze. En als de klant dan ook nog blij met de aankoop de winkel uitgaat, is dat natuurlijk heel mooi. Met de vele boeken, tijdschriften, kantoor- en cadeauartikelen moet het een winkel zijn, waar je graag even komt snuffelen.

De nadruk ligt voor beiden en hun team op het verlenen van service aan de klant. Dat houdt niet alleen in dat de medewerkers kennis moeten hebben van de producten, maar dat deze ook op voorraad moeten zijn, zoals de cartridges voor printers. Klanten moeten blij zijn met Bruna, ook in Vroomshoop.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›