4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Geslaagde ‘Hammer Knientes en Kippies Kieken’ dag

· 1678× bekeken

DEN HAM - Op basis van een uitdagende uitnodiging van de HPKV uit brinkdorp Den Ham, zijn we ‘Knienties en kippies weesn kieken’ in ons brinkdorp Den Ham.

”(Brandweer)meester” Withaar gaf ons tekst en uitleg over zijn mooie witte konijnen, zijn fokprogramma en het speciale voer dat hij gebruikte. De dikke buikenziekte en “kannibalisme” werden als mogelijk ongewenst gedrag van de jonge moeders genoemd. De konijnen stonden op een mooie plek in een nieuwe schuur en waren reukloos.

Daarna naar de zwarte kippen en duiven van Zwiers. Zwiers vertelde vol passie over zijn ervaring met meer dan 45 jaar fokken van zijn zwarte kippen. Ook liet hij ons een tweetal jonge vederloze duiven zien. Wat pril. Zwiers leeft voor zijn dieren: “Voor het slapen gaan nog even langs de hokken je weet maar nooit” geeft hij nog aan.

Daarna naar Gerjan Meuleman die vele vogels fokt en echt alles in en rond huize Meuleman staat in het teken van de vogels. Wat weet hij veel te vertellen. Bij hem loopt een Duitse haan, hij wil nog betere, mooiere sterkere vogels, immers alles staat in het teken van winnaar te worden op de jaarlijkse tentoonstelling!

Dan terug naar de konijnen eerst bij Henk Poel. Hij vertelt ons over hoe keurmeesters kijken naar zijn konijnen, de bouw, de vacht, de kleur, de ringen etc. Poel stelt dat konijnen buiten een mooiere vacht krijgen. Tenslotte geeft hij aan dat zij (10 HPKV-ers) zelfs naar Leipzig gaan in Duitsland om goede konijnen/kippen te verkopen of te kopen.

Bij Bram Kuiper maken we kennis met de grote Vlaamse reuzen. Wat een mokkels. Bram heeft ook een grote ram. Die woont apart. Je weet het maar nooit. Bram vertelt over zijn ervaringen met verkoop van konijnen aan Rusland en het Midden Oosten. Bram koopt ter voorkoming van de dikke buikenziekte zijn voer in Hamburg. Bij Bram spelen de kinderen met veel plezier met de kleintjes.

Tenslotte nog een bezoek aan de voorzitter van HPKV de heer Boers. Bij Boers thuis 3 (pa,ma en zoon) gepassioneerde konijnenliefhebbers. Dochter studeert Rechten en heeft nu even geen tijd. De dieren staan mooi droog in de schuur. Alles tiptop in orde. Zoonlief legt uit hoe het zit met het drinken van de dieren waarbij een nieuwe manier van drinken wordt geïntroduceerd om de tanden mooi te houden. Ook legt hij uit hoe het zit met de vacht van de dieren. Zowel de jaarlijkse vervanging als het feit dat de vacht het basismateriaal is voor de nesten.

HPKV heeft zich geweldig op de kaart gezet, met deze openhokdag. Trouwens de koffie, thee, drinken en koek stonden overal gereed.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›