4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Oranje Fonds beloont ‘theater’-aanvraag voor Activiteitencentrum Vroomshoop

· 2491× bekeken

VROOMSHOOP - Op aanvraag van ZorgSaam Twenterand heeft het Oranje Fonds besloten € 40.000,- bij te dragen aan apparatuur en inrichtingskosten voor het theater-/cultuurzaal in het Activiteitencentrum te Vroomshoop. “Met deze bijdrage is het theaterdeel straks compleet voorzien van een inrichting met topkwaliteit aan apparatuur met zeer uitgebreide mogelijkheden”, aldus Marcus Elzinga. Net zoals Stichting WeB Projecten is ook het beschikbaar gestelde bedrag van het Oranje Fonds geoormerkt. Het geld mag uitsluitend uitgegeven worden aan materiaal betreffende theater/cultuurzaal. Het gaat hierbij om: licht, geluid, een mega-presentatiescherm en mobiel podium.

Volgens het Oranje Fonds draagt het Activiteitencentrum bij aan het sociale gezicht van Nederland. Met het Activiteitencentrum komt er een voorziening dat beter activiteiten kan borgen en ontwikkelen, voor zowel professionals als vrijwilligers. Bovendien ontstaat er veel ontmoeting tussen mensen. De mix van toegankelijkheid van het Activiteitencentrum voor zowel ouderen, jongeren (met daaraan gekoppeld een jongerencentrum) en gehandicapten bevordert dit niet alleen, maar er kunnen ook nieuwe ontmoetingen ontstaan in alle lagen van de lokale bevolking.

Voor ZorgSaam Twenterand is na de tweede toekenning van een forse bijdrage, eerst € 65.000,- en nu € 40.000,-, de fondsenwerving nog niet volbracht. Het projectplan, dat door ZorgSaam Twenterand is opgesteld naar aanleiding van een verzoek van stichtingsbestuur Activiteitencentrum, behelst aanvragen op vijf verschillende onderdelen, waarvan voor het theaterdeel nu genoeg middelen beschikbaar zijn. “Wij zijn nog volop bezig met geld binnenhalen voor de inrichting van vier andere onderdelen: cursus/workshopruimten voor allerlei activiteiten, vergader-/lesruimten voor verenigingen en commissies, het jongerencentrum en een buitenpodium”, vertelt Elzinga.

Het buitenpodium, een wens van Stichting Levend Vroomshoop, moet een soort bruisende centrale ontmoetingsplek worden waar mensen samen kunnen komen om van (gezamenlijk) georganiseerde activiteiten te kunnen genieten. Hierbij moet gedacht worden aan muziekconcerten, viering sinterklaasintocht, vertrek/finishpunt avondvierdaagse en demo’s voor bijvoorbeeld modeshows. Het podium moet gekoppeld gaan worden aan het activiteiten-centrum via de luifel. De komst van het buitenpodium lost tevens de belofte in voor de vervanging van de verdwenen muziekkoepel. Of het zover komt is mede afhankelijk van de toegekende fondsbijdragen en bijdragen uit het bedrijfsleven.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›