4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Goed resultaat voor orkest Harmonie Vroomshoop op het Gouden Spiker festival in Ureterp

· 1719× bekeken

VROOMSHOOP - Afgelopen zaterdag 17 mei heeft het orkest van Muziekvereniging “De Harmonie Vroomshoop” meegedaan aan het Gouden Spiker Festival in Ureterp. Dit festival biedt amateur-orkesten een mogelijkheid tot een prachtig optreden voor publiek. Een vakkundige jury beoordeelt de gespeelde werken. Tijdens dit festival worden geen punten bekend gemaakt, alleen de winnaars van de trofeeën. Wel krijgen alle orkesten een juryverslag mee naar huis.

Het orkest van de Harmonie Vroomshoop, onder leiding van Kimmy Reef, kwam uit in de derde divisie. Als eerste stuk werd er een koraal gespeeld met als titel “Consolation”, een arrangement van Jan de Haan. Hierna volgde een verplicht werk dat door alle orkesten in de 3e divisie werd gespeeld, namelijk “Siardus” geschreven door componist Jan Bosveld, die tevens in de jury zat. Als derde werk speelde het orkest een solostuk voor trompet. In dit stuk genaamd “Music for Fun”, gecomponeerd door André Waignein nam Eline Derks de solo voor haar rekening met begeleiding van het orkest. Als laatste werk werd de concertmars “Adventures of de Beaumé” van componist Harrie Jansen gespeeld.
Na afloop van het festival ontving het orkest een juryrapport dat in de bus werd voorgelezen aan de leden van het orkest. In dit juryrapport sprak de jury lovende woorden over de solo van Eline Derks en werd aangegeven dat het orkest een goede presentatie had neergezet. Voor het verplichte werk “Siardus” is het orkest beloond met een prachtige beker. De leden van het orkest hebben ook nog wat verbeterpunten van de jury meegekregen. Samen met dirigente Kimmy Reef kunnen ze deze punten gebruiken in de voorbereiding naar het concours waar ze aan deelnemen op 15 november 2014 in het muziekcentrum te Enschede. De orkestleden en dirigente van het orkest van De Harmonie Vroomshoop kunnen terugkijken op een geslaagde en muzikale dag in Ureterp.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›