4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

VVD Twenterand maakt zich zorgen over het Activiteitencentrum Vroomshoop

· 2318× bekeken

TWENTERAND - Middels een persbulletin maakt de VVD Twenterand zich ernstige zorgen over het Activiteitencentrum. De VVD heeft via de media kennis genomen van het voornemen van het bestuur activiteitencentrum Vroomshoop om alle horeca-activiteiten in het nieuwe activiteitencentrum door vrijwilligers te laten uitvoeren. Hoewel bestuur en de directeur/bestuurder mevr. Mensink over de juiste invulling hiervan nog wat verschillend denken, volgens de VVD. De VVD Twenterand maakt zich grote zorgen over deze plannen, want een theater gedeelte en zoals op de plattegrond van het gebouw staat ingetekend een restaurant, is door vrijwilligers vrijwel niet professioneel te runnen. In de begroting is echter nadrukkelijk rekening gehouden met een pachter voor deze horeca-taken en door hier vanaf te stappen ontstaan er grote gaten in de begroting. De afspraak met de raad bij te dragen aan een exploitatietekort voor een bedrag van 131.665,= zijn gebaseerd op een begroting met een professionele pachter en komen naar de mening van de VVD hierdoor in gevaar.

De huidige uitbaters van het MCC zijn vanaf het begin dé of in ieder geval één van de beoogde horeca-exploitanten van dit nieuwe activiteitencentrum. Uitsluitend om die reden hebben zij een aantal jaren geleden de exploitatie van het MCC op zich genomen. De gemeente profiteerde van deze situatie doordat zij niet langer geconfronteerd werd met onverwachte exploitatietekorten bij het MCC. De familie Spoor is onaangenaam verrast door deze berichtgeving en dit is, volgens hen in tegenspraak met diverse gesprekken die er tussen de familie Spoor en de gemeente hebben plaatsgevonden. Zij beraden zich op mogelijke verdere stappen, naar aanleiding van de nu ontstane situatie, waarbij een gang naar de rechter niet wordt uitgesloten.
Hoewel dit formeel een besluit is van het bestuur van het activiteitencentrum, is de gemeente, door garant te staan voor een exploiatietekort van ruim 130.000,=, hier wel degelijk bij betrokken. De VVD heeft hierover een zevental schriftelijke vragen gesteld die te lezen zijn via http://bit.ly/QSSXbH

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›