4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Stichting Stuwend Sibculo gaat van start

· 1479× bekeken

SIBCULO - De Vereniging Plaatselijk Belang, de Werkgroep Klooster Wonen en de Stichting Klooster Sibculo gaan intensief met elkaar samenwerken en hebben daartoe een nieuwe stichting opgericht, de Stichting Stuwend Sibculo.

Men heeft zich tot doel gesteld het dorp Sibculo, op het grensvlak van de gemeenten Hardenberg en Twenterand, duurzaam te ontwikkelen op ruimtelijk, recreatief, maatschappelijk en cultureel gebied, en verbindingen tot stand te brengen met het Vechtdal en Noord-Twente. Ook de eigenaar van het voormalige kloosterterrein is nauw betrokken.

Op vrijdagmiddag 9 mei zal de stichting zich officieel presenteren, zal een intentieverklaring over de ontwikkeling van het kloosterterrein worden ondertekend door burgemeester P.H. Snijders van de gemeente Hardenberg en burgemeester C. Visser van de gemeente Twenterand, en zal een toelichting gegeven worden op de projecten die de stichting voor ogen heeft. Op de grens tussen de gemeenten Hardenberg en Twenterand wordt een kloosterpaal geplaatst en wordt het logo van de nieuwe stichting onthuld.

Presentatie
’s Avonds is er in het hervormd multifunctionele centrum de Horst een interessant programma voor de plaatselijke bevolking en andere belangstellenden. De projecten van de stichting worden dan nader toegelicht. Een monnik zal om 19.30 uur deze avond openen. U bent van harte welkom.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›