4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Opening Taalpunt Twenterand in Bibliotheek Vriezenveen

· 2023× bekeken

TWENTERAND - Op donderdag 8 mei 2014 vindt in de Bibliotheek Vriezenveen de officiële opening plaats van het Taalpunt Twenterand. Wethouder Jan Binnenmars zal tijdens de opening het startsein geven van alle activiteiten die in het Taalpunt gaan plaatsvinden.
Taalambassadeur Erika Companje zal de certificaten uitreiken aan de vijftien taalvrijwilligers die inmiddels een taaltraining hebben afgesloten. Daarnaast zullen de aanwezige alliantiepartners de Alliantie Taal voor het Leven ondertekenen.

Het Taalpunt is voor alle inwoners van Twenterand, die op de één of andere manier moeite hebben met lezen of schrijven. Ook voor andere basisvaardigheden zoals rekenen en omgaan met de computer kan men hier terecht. Dit Taalpunt komt voort uit het initiatief van de Gemeente Twenterand om mee te doen met het project ‘Taal voor het Leven’ van de Stichting Lezen & Schrijven. Vanuit een nauwe samenwerking tussen de gemeente Twenterand, Bibliotheek Twenterand, ROC van Twente en Stichting Lezen en Schrijven is het Taalpunt inmiddels ingericht.

Iedereen kan het Taalpunt bezoeken op woensdagavond van 18.00-19.30 uur en op vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur. Dan is Dianne Companje, coördinator van het Taalpunt, of één van de taalvrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden.
Centraal staat daarbij dat het Taalpunt iedereen een passend taaltraject wil bieden. Daarbij wordt samengewerkt met opgeleide taalvrijwilligers en met ondersteuning vanuit het ROC.

Eén op de negen Nederlanders (ca, 1,5 miljoen mensen) is laaggeletterd. Dat betekent voor Twenterand ruim 3500 inwoners die met lezen en schrijven grote problemen hebben. Dit werkt door in hun dagelijks leven. Een brief van het consultatiebureau of de woningcorporatie lezen, het kopen van een treinkaartje of internetbankieren lukt vaak niet. Net als het invullen van een formulier, een e-mail schrijven of kunnen voorlezen aan (klein)kinderen. De wereld van de laaggeletterde is kleiner dan die van mensen die goed kunnen lezen en schrijven. Gelukkig is daar wat aan te doen, door de stap te zetten naar het Taalpunt.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›