4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Passiestondes in Geesteren en Vroomshoop ontroerende gebeurtenis

· 1489× bekeken

VROOMSHOOP - In de lijdensweek voor Pasen voerde het Chr. Mannenkoor Vroomshoop zijn Passiestonde uit in Geesteren en Vroomshoop. De beide concerten trokken veel belangstelling want zowel in Geesteren als in Vroomshoop kwamen er ongeveer 300 bezoekers luisteren naar de prachtige koorzang.

Woensdagavond 16 april trad het mannenkoor op in de rooms-katholieke kerk St. Pancratius in het centrum van Geesteren. In deze mooie kerk met zijn bijzondere akoestiek bracht het koor samen met het Sopraankwartet uit Den Ham en dirigent/pianist Gezinus Veldman een ontroerende Passiestonde. Het publiek in Geesteren luisterde aandachtig naar de gevarieerde koorzang, de soli van het Sopraankwartet en de fijnzinnige begeleiding van Gezinus Veldman. Zeer indrukwekkend was zijn pianosolo ‘Eenzaam’. Samen werd het Kyrië gezongen, waarna het Qui tollis en Agnus Dei van Charles Gounod volgde. De vier sopranen vertolkten het Stabat Mater, en aansluitend zong het koor met volle overgave de negro-spiritual Where you there. Fluisterend zacht klonk het In manus tuas Pater. De stilte in de donkere kerk was daarna intens en bijna voelbaar. De pianosolo Voorbij van Gezinus Veldman sloot daar prachtig op aan.

Donderdagavond 17 april volgde het tweede concert in de hervormde kerk Ons Centrum aan het kanaal in Vroomshoop. Opnieuw was het sopraankwartet van de partij, dat veel indruk maakte o.a. bij de vertolking van Panis Angelicus en Pie Jesu. Het mannenkoor bracht ingetogen ’t Is middernacht en aan het eind van deze mooie avond werd de Passiestonde samen met het Sopraankwartet afgesloten met Tijd van Leven en het overweldigende Dank sei Dir Herr.

Het mannenkoor heeft een cd-opname gemaakt van een eerdere Passiestonde. Deze cd ‘Via Dolorosa’ kost slechts 5 euro en is te koop bij de Bruna in Vroomshoop en de Readshop in Den Ham. Mailen kan ook: secretariaat@cmkvroomshoop.nl Een compilatie is te horen op http://www.youtube.com/watch?v=FxpRTfaV7JY

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›