4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Stichting Jongerenwerk Den Ham gaat fondsen werven samen met het Oranje Fonds

· 1397× bekeken

DEN HAM - Stichting Jongerenwerk Den Ham (SJDH) doet mee aan NLgeeft van het Oranje Fonds. NLgeeft is een online platform waarmee mensen veilig en makkelijk aan lokale sociale initiatieven kunnen doneren. Stichting Jongerenwerk Den Ham wil zo €750,- inzamelen voor activiteiten voor de jeugd van Den Ham. 50 procent van het geschonken bedrag maakt het Oranje Fonds direct over naar SJDH. De andere helft besteedt het Fonds aan sociale initiatieven in Overijssel. Giften worden zo voor 100 procent besteed en blijven altijd dichtbij.

Op www.nlgeeft.nl/stichtingjongerenwerkdenham zoekt SJDH nu zo veel mogelijk mensen die een steentje willen bijdragen.
Van 28 april t/m 3 mei collecteert Stichting Jongerenwerk Den Ham, samen met Hammer jongeren, voor het Oranje Fonds. De opbrengst is voor SJDH en sociale initiatieven in Overijssel.

Stichting Jongerenwerk Den Ham heeft een jongerencentrum in Den Ham. Tijdens de jongereninloop, een aantal avonden per week, zijn jongeren van 12 t/m 17 jaar van harte welkom om te darten, spelen op de spelcomputers, tv te kijken of gewoon relaxen.
De stichting organiseert, naast de jongereninloop, jaarlijks vele activiteiten voor de jongeren uit Den Ham. Het aantal activiteiten en de grootte hangt af van het geld dat hiervoor beschikbaar is. Om in de toekomst leuke activiteiten te kunnen blijven houden, hebben de jongeren besloten zich in te zetten voor deze collecte. “Op deze wijze verdienen ze hun eigen activiteit en dit is natuurlijk een prachtig voorbeeld van jeugdparticipatie” vertellen Janneke Vinke en Eslie Schuurman van de activiteitencommissie. “Hopelijk komt er veel geld binnen en kunnen we de jongeren een aantal grote en mooie activiteiten aanbieden”.

Ronald van der Giessen, directeur van het Oranje Fonds, licht toe: “Stichtingen en verenigingen spelen een hele belangrijke rol in het bieden van kansen aan mensen die door tegenslag buiten de boot dreigen te vallen. Ze bestrijden eenzaamheid en geven kwaliteit aan het leven. Door nu samen geld op te halen kunnen we hen extra ondersteunen. Via ons platform op www.nlgeeft.nl lopen alle geldstromen via het Oranje Fonds, wat maximale garantie én fiscale voordelen oplevert voor donateurs.”

Het Oranje Fonds steunt sociale organisaties in het hele Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn als beschermpaar nauw betrokken bij het Fonds. Zij bezoeken initiatieven, reiken de Appeltjes van Oranje uit, vieren Burendag en steken de handen uit de mouwen tijdens NLdoet.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›