4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Herman Finkers in Regiokrant over laaggeletterdheid

· 2130× bekeken

TWENTERAND - In Twente zijn er naar schatting 60.000 laaggeletterden. Dit zijn mensen die moeite hebben met lezen en schrijven en hierdoor onvoldoende kunnen meedraaien in de maatschappij. Ongeveer 66% van deze mensen is van autochtone afkomst. De Stichting Lezen en Schrijven zet zich in voor deze mensen. D.m.v. het programma Taal voor het Leven proberen we zo veel mogelijk laaggeletterden te bereiken en te helpen door een brede samenwerking met lokale partners. In Twente is de stichting op dit moment actief in de gemeentes Almelo, Enschede, Hengelo, Oldenzaal en Twenterand.

Een van de middelen om de laaggeletterden te bereiken is de regiokrant Twente. Deze zal volgende week in een oplage van 100.000 stuks in bepaalde postcodegebieden van de bovenstaande gemeenten worden verspreid. Voor deze regiokrant heeft Herman Finkers zich aan het thema verbonden. Met deze krant hopen we zoveel mogelijk laaggeletterden te vinden. Ook proberen we op deze manier vrijwilligers te werven. Vrijwilligers zijn een belangrijk onderdeel van de lokale samenwerking.

De eerste krant zal door twee voormalig laaggeletterden, die geholpen zijn door Taal voor het Leven, worden overhandigd aan Herman Finkers in de bibliotheek van Almelo. In de bibliotheek is een Taalpunt. In het Taalpunt kunnen alle inwoners van Almelo terecht die moeite hebben met lezen en schrijven. Ook Twenterand krijgt zo'n Taalpunt. Op 8 mei a.s. zal dit Taalpunt worden geopend in de bibliotheek te Vriezenveen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›