4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Jubileumdienst startsein viering 150 jaar gereformeerde kerk Vroomshoop

· 3831× bekeken

VROOMSHOOP - In het kerkelijk centrum Irene ging op zondagmiddag 6 april met een speciale kerkdienst de viering van 150 jaar gereformeerde kerk van Vroomshoop van start. Oud-predikant ds. E.C. Kim uit Deventer preekte in een ouderwetse zwarte toga met daarbij een baret. De zielenherder liet aloude psalmen zingen. Ds. Kim bepaalde zijn gehoor bij enkele gedenkwaardige momenten in de gereformeerde kerkhistorie van Vroomshoop. Ook ging ds. Kim op de opdracht van geloof, hoop en liefde en stelde met genoegen vast dat de hervormden en gereformeerden in het kanaaldorp nu op federatieve wijze samen op weg gaan.

Ds J.A. Droogendijk van de protestantse kerk in wording te Vroomshoop benadrukte de functie van de kerk als bedehuis voor alle volken. Daarbij geeft het Evangelie al 150 jaar troost en richting. Zijn collega ds. F. Schipper vertaalde het visioen van Johannes in Openbaring over de nieuwe hemel en de nieuwe aarde naar een opdracht voor hier en nu. “We kunnen nu over kerkmuren heenkijken en in dankbaarheid terugkijken. Zo mogen we ook samen met vertrouwen verder gaan”, aldus ds. Schipper.

De collecte werd deze keer met collectezakken aan lange stokken “binnen gehengeld”. Henk Nieboer leidde als ceremoniemeester de dienst, waaraan ook organiste Alice Oosterveen, violiste Esther van der Schee en pianist Rein Vos van Avezathe meewerkten. Er werd een filmpje getoond, waarin leden van het Historisch Schouwspel in Den Ham de wordingsgeschiedenis van de Synodale kerk van Vroomshoop van de Cocksiaansen in beeld brachten.

Deze week is tot en met vrijdag de expositie 150 jaar gereformeerde kerk van Vroomshoop in het kerkelijk centrum Irene gratis te bezoeken. De openingsuren zijn dagelijks van 10 tot 11.30 uur, van 15.00 tot 17 uur en van 19.30 tot 21.00 uur.
Op woensdagavond 9 april wordt het jubileumboek “Van oud tot nieuw begin” gepresenteerd. Gemeentelid Thea Kroese leidt deze jubileumavond, die om 20.00 uur begint. Vanaf 19.30 uur is er inloop in het kerkelijk centrum Irene. Ds. Anne van der Meiden is gastspreker en gaat op de hem bekende wijze in op kerkhistorie en –cultuur. Pianist Rein Vos van Avezathe, violiste Esther van der Schee en bariton Albert Wessels zorgen voor de muzikale omlijsting.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›