4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Zwembad in Vriezenveen weer inzet politiek debat

· 2514× bekeken

Vriezenveen – Het exploitatietekort van de zwembaden in de gemeente Twenterand komt zo’n 35 procent boven het door de gemeenteraad maximaal aanvaardbaar genoemde bedrag uit. Bij de bouw van een nieuw overdekt bad in Vriezenveen gaat het tekort 940.000 euro bedragen in plaats van 645.000 euro. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders laten weten.

Eerder werd het Twentse weekblad de Roskam al gemeld dat het tekort vermoedelijk hoger zou uitvallen. In een verkiezingsdebat van deze krant meldden woordvoerders van veel partijen dat elke cent meer dan 645.000 euro zou betekenen dat de nieuwbouw op losse schroeven komt te staan.

Als de bouw afketst houdt dat in dat voor het maken van een coalitieprogramma zo’n 4,5 miljoen extra beschikbaar is. In het verkiezingsdebat van de Roskam bleek een riante meerderheid van de partijen van mening dat er hoe dan ook geld moet komen voor een nieuwe sporthal achter de huidige Stamper in Vriezenveen benevens een kunstgrasveld voor de voetbalclub Den Ham en een kunstgrasveld voor de voetbalclub Vroomshoopse Boys.

Naar de mening van het college is één van de oorzaken van de toegenomen kosten en lasten van een nieuw bad in Vriezenveen dat de beoogde locatie benoorden Vriezenveen onmogelijk is gebleken omdat de provincie Overijssel daar geen planologische medewerking aan zou geven. Een zwembad op de gewenste plek zou namelijk niet passen in de omgevingsvisie van het provinciebestuur, want zich niet verdragen met de waarden en functies van het buitengebied..

Eerder al liet wethouder Oordt weten dat elk besluit kan worden afgeblazen als de omstandigheden veranderen. Het is nu aan de nieuwe gemeenteraad om een oordeel te geven. Wellicht dat het zwembad ook deel gaat uitmaken van de formatie van een nieuw college van burgemeester en wethouders. In de vorige raadsperiode werd het zwembad De Plump in Westerhaar gesloten en gesloopt en het zwembad De Groene Jager in Den Ham geprivatiseerd. Het zwemcomplex De Zandstuve in Vroomshoop zal worden gerenoveerd.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›