4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Burgemeester Visser bij Vrouwen van Nu over veiligheid

· 1402× bekeken

VRIEZENVEEN - Het slotdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen in het gemeentehuis en bij Zandwijk wacht een bomvolle zaal op de burgemeester. Hij komt gewoon: wel kletsnat geregend door een plensbui van het gemeentehuis naar Zandwijk, maar toch. De dames hebben niet voor niets de rit naar de afdelingsavond van Vrouwen van Nu Vriezenveen gemaakt. Burgemeester Cornelis Visser krijgt eerst een kopje thee, ondertussen kan hij luisteren naar alle activiteiten die er op de rol staan. Dat zijn er nogal wat. Twee nieuwe leden uit Vroomshoop worden voorgesteld, want Vrouwen van Nu blijft aantrekkingskracht uitoefenen, ook vanuit omliggende kernen. En dat is mooi!

Dan krijgt burgemeester Visser het woord. Hij vertelt wat er allemaal in zijn portefeuille zit qua veiligheid in Twenterand. Hij noemt een aantal zaken die opvielen en belangrijk waren in Twenterand sinds hij in 2010 burgemeester werd. Uithuisplaatsingen, asbestproblemen en evacuatie, drugsproblematiek en samen met Sabine Uitslag GHB landelijk op de kaart zetten als harddrug, zijn voorbeelden.

Na de pauze wordt de zaal in drie groepen verdeeld. De veiligheidsmedewerker van de gemeente Tom Liedenbaum, de wijkagent Arno Nijhoff en burgemeester Cornelis Visser rouleren en praten met alle drie de groepen. Wat speelt er in Vriezenveen? Dat is best veel. Aandachtig wordt er geluisterd en met de tips wordt rekening gehouden. Altijd aangifte doen: ook al krijg je daardoor je spullen niet terug,, het is wel belangrijk dat het genoteerd wordt en meegenomen in de verslaglegging. Waar moet je op letten als je iets verdachts ziet? En waar kun je dat melden? Allemaal zaken die ter sprake kwamen.

Waar elders de lijsttrekkers hun laatste kunstje vertoonden in het gemeentehuis waren de leden van Vrouwen van Nu volop in discussie met de burgemeester, de veiligheidsdeskundige en de wijkagent. Een boeiende en leerzame avond. Of de burgemeesteer ook tijd gevonden heeft om de prachtige handwerkstukken en creaties van de creaclub te bekijken? Dat betwijfel ik. De leden hebben er in ieder geval wel bewonderend naar gekeken en misschien zijn ze wel enthousiast geworden om zelf ook aan de slag te gaan bij de handwerkclub of creaclub.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›