4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Mijande Wonen en Zorgsaam Twenterand slaan handen ineen voor moestuin Eetmee-project

· 2202× bekeken

VROOMSHOOP - Onlangs hebben woningstichting Mijande Wonen en welzijnsinstelling ZorgSaam Twenterand een overeenkomst gesloten voor het gebruik van een stukje grond van de woningstichting van ongeveer 500 m2 aan De Nijverheid in Vroomshoop. Deze grond zal worden ontwikkeld als moestuin voor het project Eetmee, dat al enige jaren zeer succesvol is in de vier grote kernen van de gemeente Twenterand.

Het doel is dat het door Mijande Wonen beschikbaar gestelde stukje grond zal veranderen in een mooie moestuin met een goede opbrengst voor het Eetmee-project. De initiatiefnemers, Alie Menzo en Coby van Egmond van Zorgsaam Twenterand, hebben contact gezocht met het AOC (Agrarisch Onderwijs Centrum) in Almelo. Docent Wilfred Wiggers zag in het plan direct een aantal eindexamenopdrachten voor zijn leerlingen. Inmiddels hebben zijn leerlingen de ligging en de grondsamenstelling bekeken en op voorhand al een paar nuttige tips gegeven over de te volgen aanpak. Zij gaan een vruchtwisselplan maken, dat aan Eetmee wordt aangeboden. Zo beschikt het project voor volgend jaar alvast over een professioneel plan van aanpak. Het komende seizoen zullen er alleen aardappels worden gepoot, nadat de grond is omgezet en van een nieuwe laag aarde is voorzien.

De buurtbewoners zijn inmiddels op de hoogte gebracht via een nieuwsbrief en er is voor hen een informatiemiddag georganiseerd. Er is ook contact gelegd met zorgorganisatie Baalderborg Groep. Deze instelling realiseert een nieuw woonzorgcentrum aan de Stationslaan in Vroomshoop, vlakbij de Eetmee-moestuin. Het plan is de bewoners te betrekken bij de werkzaamheden in de moestuin.

Eetmee biedt een gezonde maaltijd voor weinig geld op vier locaties in de gemeente Twenterand en wordt gerund door vrijwilligers. Het motto van Eetmee is: samen eten is gezellig, je ontmoet anderen en het bevordert sociale contacten en betrokkenheid bij elkaar. Het Eetmee-project wordt gerund door vrijwilligers. Zorgsaam Twenterand is daarom ook op zoek naar enthousiaste nieuwe vrijwilligers, die met elkaar voor de moestuin zouden willen zorgen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›