4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Politieke actie Twenterand voor snelle aanpassing N36

· 1599× bekeken

VRIEZENVEEN - Het eerder gereserveerde bedrag van 5,6 miljoen euro voor verbeteringen aan de N36 dient zo snel mogelijk beschikbaar te worden gesteld. Dat vinden alle politieke partijen in Twenterand die zich ruim een week vóór de verkiezingen op dit punt hebben verenigd.

Afgelopen weekend vond het zoveelste ernstige ongeluk plaats op de N36, waarbij een 54-jarige vrouw uit Hengelo verongelukte en vier mensen gewond raakten. Voor de politiek in Twenterand 'the limit'. Er zijn in zeven jaar tijd dertien mensen verongelukt op de N36.De politieke partijen in Twenterand namen gezamenlijk, op voorspraak van het VVD-raadslid Walraven, het initiatief voor het opstellen van een petitie. Burgemeester Visser was de eerste die de petitie vervolgens tekende.

De petitie is gericht aan het adres van lokale, regionale. provinciale en landelijke overheden. Met klem wordt aangedrongen op het naar voren halen van aangekondigde maatregelen, zoals het verlengen van in- en uitvoegstroken, het plegen van reconstructies en het aanbrengen van vangrails tussen de rijbanen van de N36. Een verbreding van de weg wordt trouwens de beste optie genoemd.

De politieke partijen in Twenterand hopen de gemeenten die aan de N36 liggen te verenigen. Dat zijn behalve Twenterand ook Hardenberg, Almelo en Wierden. Daarnaast zijn de regio Twente en de provincie Overijssel belanghebbende overheden. Hun medewerking zou goed zijn teneinde druk te kunnen uitoefenen op minister Schultz van Infra. Overigens is VVD-parlementariër Ten Broeke vrijdagavond te gast in een politiek café te Vriezenveen, bij Zandwijk. Hij zal daar ongetwijfeld van Walraven de N36-boodschap meekrijgen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›