4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Ondernemersvereniging wil zelf wel plaatsnaam Westerhaar plakken

· 956× bekeken

WESTERHAAR - Na een jarenlange discussie en vele toezeggingen van de verantwoordelijk wethouders Koster (GBT) en Engberts (SGP), maar ook van verantwoordelijk ambtenaren, wil ondernemersvereniging Algemeen Zakelijk Belang (A.Z.B.) uit Westerhaar-Vriezenveensewijk zelf het initiatief nemen om de plaatsnaam Westerhaar op verkeersborden te krijgen, door het desnoods zelf maar te doen. Op deze manier willen de leden aangeven dat de jarenlange beloftes moeten worden nagekomen.

Na de eerste gesprekken die bestuursleden in 2010 hadden met de verantwoordelijk ambtenaren van de gemeente, werd in juni 2011 in een brief gericht aan het college, verzocht medewerking te verlenen aan de wens van de leden van het A.Z.B. om Westerhaar op de borden te vermelden waar
ze horen te staan.
Nadat er vanuit Vriezenveen ook een lobby opgang kwam om deze plaatsnaam vermeld te krijgen op borden aan de A35, waarbij men zelf moest afwijken van de richtlijnen, meende het A.Z.B. het college te moeten vragen o.a. de bebording langs de N36 ook op orde te moeten maken. Door
Rijkswaterstaat ook te benaderen met het verzoek Westerhaar te vermelden, zoals men dat ook uitvoerig had gedaan bij de A35. Tot grote verbazing diende men wel het verzoek van ondernemend Vroomshoop in om Vroomshoop te vermelden, maar uit navraag bij Rijkswaterstaat heeft men nooit
Westerhaar verzocht te vermelden. Terwijl de wens wel was medegedeeld aan de gemeente. Ook deelde een woordvoerder van Rijkswaterschap mede dat als het verzoek wel was ingediend het was geplaatst op o.a. het nieuwe bord bij de afslag Beerzerveld. Vooral omdat dit wel de eerstvolgende plaatsnaam was, die ook nog eens een eigen afslag heeft.
(Nog een voorbeeld: Vriezenveen is wel vermeld bij de oprit in Westerhaar van de N36, in de richting Vriezenveen. Maar Westerhaar is niet vermeld bij de oprit in Vriezenveen van de N36, in de richting Westerhaar.(richtlijn van CROW is, de eerstvolgende afrit te vermelden). Toen in het jaarlijkse overleg in november 2012 met het college van burgemeester en wethouders de discussie opnieuw aan de orde werd gesteld deed men de uitspraak dat bij nieuwe en te vervangen borden, de fouten uit het verleden zouden worden hersteld.Tot grote verbazing van het A.Z.B. werd bij het inrichten van de Rusluieweg wederom Westerhaar niet vermeld op de borden. Terwijl men hier zelfs volledig vrij is te bepalen wat men wil vermelden, omdat het eigen borden zijn. Zo kwam b.v. Kloosterhaar wel op de borden, terwijl dat niet aan het einde van de weg ligt, niet de volgende afslag is (richtlijn CROW) en zelfs niet tot de gemeente Twenterand toebehoort. In het overleg dat men in november 2013 met het college van burgemeester en wethouders had, deed men de toezegging de borden aan de Rusluieweg vóór 25 februari aan te passen door ook Westerhaar te vermelden. Helaas heeft het niet zo mogen zijn en heeft een aantal bestuursleden zelf al stickers met de naam Westerhaar gemaakt om op de borden langs deze weg te plakken, om aan te geven dat de maat nu vol is. Met deze actie wil men de gemeente Twenterand wijzen op het belang dat klanten en toeleveranciers ook via de bebording moet kunnen rijden, naar alle plaatsen in de gemeente Twenterand. Men hoopt dat de wethouder maar zeker ook de verantwoordelijk ambtenaren hun afspraken nu gaan nakomen, het “goede” voorbeeld is inmiddels gegeven.Op woensdag 12 maart zal het bestuur dan niet nogmaals haar leden uit hoeven te uitleggen, waarom Westerhaar niet op de borden aan de Rusluieweg staat.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›