4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Gereformeerde kerk van Vroomshoop bestaat 150 jaar

· 1680× bekeken

VROOMSHOOP - Bij het 150-jarige bestaan van de gereformeerde kerk van Vroomshoop, de oudste kerk in het kanaaldorp, wordt op verschillende manieren stilgestaan. Op zondag 6 april wordt er ’s middags om 17.00 uur in het kerkelijk centrum Irene een speciale kerkdienst gehouden. Drie voorgangers gaan in op verleden, heden en toekomst. De vroegere predikant ds. E.C. Kim uit Deventer doet dat, evenals de huidige predikanten J.A. Droogendijk en ds. F. Schipper, die verbonden zijn aan de protestantse kerk in wording te Vroomshoop. Dit wordt zeker een feest van herkenning en ook vele oud-voorgangers zijn aanwezig bij deze historisch kerkdienst in drie delen.

Vanaf maandag 7 april tot en met vrijdag 11 april wordt in het kerkelijk centrum Irene een bezienswaardige expositie gehouden over de geschiedenis van de Vroomshoopse gereformeerden. Unieke foto’s, films en ook historische documenten en voorwerpen zijn dan bewonderen, waarbij de eerste steen van het kerkgebouw van het kanaal uit 1864. De expositie is dagelijks te bezoeken van 10.00 uur tot 11.30 uur, van 15.00 uur tot 17.00 uur en van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Op woensdagavond 9 april wordt vanaf 20.00 uur een speciale avond in het kerkelijk centrum gewijd aan het jubileum. Pianist Rein Vos van Avezathe en violiste Esther van der Schee en bariton Albert Wessels verlenen hun muzikale medewerking. Op die avond wordt het jubileumboek “Gereformeerde kerk van Vroomshoop 150 jaar: van oud tot nieuw begin”gepresenteerd. In 150 bladzijden wordt door gemeentelid Hans Nieboer in een fraai geïllustreerd boek de 150-jarige geschiedenis beschreven met een focus op de laatste dertig jaar. Het is een vervolg op een eerdere uitgave, die de periode van 1864 tot 1984 in beeld bracht. De eerste exemplaren van het jubileumboek worden aangeboden aan de beide voorzitters Gerrit Visser en Harry Lantink van de protestantse gemeente in wording in Vroomshoop. Tijdens deze jubileumavond, die door gemeentelid Thea Kroese wordt gepresenteerd, fungeert ds. Anne van der Meiden als gastspreker.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›