4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Sportsector grote winnaar in politiek sportcafé

· 2067× bekeken

VRIEZENVEEN – De drie grootste partijen in de gemeenteraad van Twenterand (GBT, CDA en ChristenUnie) willen knelpunten in de sport wegnemen. Ze zijn bereid geld uit te trekken voor oplossingen. Er zijn drie knelpunten benoemd: een nieuwe sporthal op Het Midden in Vriezenveen, een voetbalveld bij Den Ham en een voetbalveld bij Vroomshoopse Boys.


Dit bleek donderdagavond tijdens een sportcafé dat het Twentse nieuws- en opinieweekblad de Roskam en de lokale omroep DeltaFM hielden bij Zandwijk in Vriezenveen.

GBT stelde bij monde van lijsttrekker/fractievoorzitter Paters dat de totale exploitatielasten van totaal 65.000 euro in de volgende raadsperiode moeten worden vrijgemaakt. Daar sloot lijsttrekker/fractiechef Smelt van de ChristenUnie zich bij aan, met dien verstande dat hij behalve nieuw geld ook een herschikking beoogt. Dat kan ten koste gaan van de subsidie voor bijvoorbeeld de Stichting Zorgsaam, gaf Smelt alvast een schot voor de boeg.

Ook fractievoorzitter Kuilder van het CDA was er duidelijk over dat de knelpunten moeten worden aangepakt, maar hij zei dat wellicht niet alles tegelijk kan. Dit betekent dat de nodige investeringen de komende vier jaar mogelijk na elkaar moeten worden gepleegd.

De fracties van PvdA, VVD, GroenLinks en D66 wilden geen harde toezeggingen doen. Van de kant van leidsman Van de Couzijne van D66 kwam nog wel de suggestie op zoek te gaan naar leegstaande bedrijfshallen teneinde die geschikt te maken voor binnensport.

Voor de binnensportverenigingen Amicitia (korfbal), Vrivo (volleybal) en Peatminers (basketbal) is dat geen serieuze optie. Ze hebben, mét de voetbalclubs DETO en DOS’37, vorig jaar al een plan gemaakt én gepresenteerd ten behoeve van een al dan niet semipermanente hal achter de kantine van Amicitia, nabij het gebouw De Stamper. Er kan wat hen betreft worden gesproken over een hal die aan de verenigingen toevalt, dus een geprivatiseerde vorm met een stichting voor het onderhoud en de exploitatie.

De politici van alle partijen in Twenterand vinden sowieso dat met sportclubs moet worden gesproken over maatschappelijke activiteiten (zorg, welzijn, arbeid en opvang) in clubaccommodaties. Veel sportverenigingen zijn daar overigens al mee bezig.

• Het sportdebat wordt volgend weekend in twee delen uitgezonden op DeltaTV. Over de tijdstippen volgt nadere berichtgeving.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›