4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Politiek

Onduidelijkheid over haalbaarheid nieuw zwembad

· 2469× bekeken

VRIEZENVEEN – Het is geen uitgemaakte zaak dat er een nieuw (binnen)zwembad ten noorden van Vriezenveen komt. Er zijn financiële en planologische problemen. Dat kan er toe leiden dat het college van burgemeester en wethouders de gemeenteraad zal (moeten) voorstellen om ervan af te zien.

Dit zei wethouder Oordt donderdagavond in een sportcafé van het Twentse nieuws- en opinieweekblad de Roskam en de lokale omroep DeltaFM.

Het zwembad is aan de noordkant van Vriezenveen gedacht, richting Westerhaar, maar de provincie Overijssel is het met de locatie nog niet eens. Er vindt volgens Oordt nu intensief overleg plaats. De toestemming van de provincie is noodzakelijk en daarna moet, mogelijk voor een andere plek, een financiële herberekening plaatsvinden.

Het college van burgemeester en wethouders wilde in oktober al naar de gemeenteraad met een locatievoorstel, daarna werd het januari, nu wordt de zaak over de verkiezingen getild. Waarbij het dus mogelijk is dat het voorstel zal zijn ervan af te zien. Dat zou financieel veel ruimte geven voor de gemeenteraad, maar tegen de afspraken zijn die eerder werden gemaakt: investeren in De Zandstuve te Vroomshoop, privatiseren van De Groene Jager in Den Ham, afbreken (wat al gebeurd is) van De Plump in Westerhaar en sluiten van De Stamper in Vriezenveen om benoorden Vriezenveen een nieuw overdekt bad te bouwen.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›