4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

Marten de Jong, Ruth Neurink en Loes Lemans voorleeskampioenen 2014 van de gemeente Twenterand

· 3052× bekeken

TWENTERAND - In de Brede school van Den Ham werd op dinsdag 18 februari de gemeentelijke voorleeswedstrijd gehouden. Na een spannende strijd werden Marten de Jong van de Antoniusschool, Ruth Neurink van CBS De Pölle en Loes Lemans van
CBS Rehobothschool uiteindelijk de voorleeskampioenen van de gemeente Twenterand. Deze drie kampioenen gaan Twenterand op donderdag 6 maart verdedigen in de halve finale, die plaats vindt in Sociaal Cultureel Centrum “De Carrousel“ in Ommen. Daarna volgt nog een provinciale finale.

Er werd voorgelezen in drie rondes, met telkens zes voorlezers.
Winnaar van de eerste ronde Marten de Jong las met veel inlevingsvermogen uit het boek “Niemand is perfect”, over Peter die zichzelf te dik vindt en Jakko die verlegen is. Ze ontdekken dat niemand perfect is maar dat bijna alles goed komt als je dat echt wilt. Ruth Neurink, winnares van de tweede ronde, las uit het ontroerende boek “Oorlogsgeheimen”, over Tuur en zijn buurmeisje Maartje. Pas als Maartje wordt weggevoerd door de Duitsers, ontdekt Tuur dat ze Joods is. In ronde drie won Loes Lemans. Het publiek genoot zichtbaar van het humoristische verhaal uit het boek “Polleke”.
De jury bestond uit Esther Warmerdam, leerkracht basisonderwijs in Almelo, Gerda Dorman, voormalig docent Nederlands aan het Noordik in Almelo, Sipy Bos, teamleider van bibliotheek Den Ham en in de eerste voorleesronde gastjurylid burgemeester C. Visser van de gemeente Twenterand. In de pauze werd met de supporters een Olympische quiz gespeeld. Bij de prijsuitreiking kregen de winnaars een boekenbon, een tas van de Voorleeswedstrijd en een oorkonde. Voor alle voorlezers was er een roos en een medaille. Binnenkort ontvangen alle deelnemers nog een dvd van de Voorleeswedstrijd, gemaakt door Regina Weenink Videoproducties.
De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen i.s.m. Stichting CPNB en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken.

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›