4°C
Bewolkt
« Terug naar overzicht
Algemeen

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

· 2246× bekeken

TWENTERAND - Net als in iedere gemeente in Nederland wonen in de gemeente Twenterand ook vluchtelingen. Mensen, die om diverse redenen familie, vrienden en bezit moesten achterlaten. Na een periode van onzekerheid hebben zij uiteindelijk een verblijfsvergunning gekregen en mogen ze zich in een stad of dorp vestigen. Hierbij hebben ze hulp en begeleiding nodig.

Vluchtelingenwerk is in de gemeente Twenterand op zoek naar vrijwilligers die vluchtelingen na aankomst in de gemeente willen begeleiden. Het gaat om de eerste opvang, het regelen van allerlei praktische zaken en het wegwijs maken in een voor hen onbekende omgeving. Nieuwe cliënten krijgen een vaste contactpersoon, die hen in de eerste periode begeleidt. Als vluchtelingen na deze periode nog niet zelfstandig zijn, bieden we hen een vervolg traject aan. Ook hiervoor zoeken we vrijwilligers.
Ten slotte zoeken we vrijwilligers voor het informatie- en adviespunt. Tijdens deze spreekuren kunnen vluchtelingen en andere nieuwkomers langskomen met korte vragen op het gebied van o.a. inburgering, rechtspositie en vreemdelingenwetgeving.

Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie contact opnemen met Gineke de Bruine, via e-mail gdebruine@vwon.nl

 
Bekijk het volledige archief ›
soccerball.png

Topscorer met het voetbalnieuws

Benieuwd naar het laatste voetbalnieuws? Iedere week houden we je op de hoogte. Je leest het op Delta FM.nl.

Naar voetbalnieuws ›
pb000018.jpeg

Uit je dak met de Single Top 30

Luister a.s. zaterdag ook weer naar alle hits uit de Single Top 30, met op het halve uur het Entertainmentnieuws.

Ga naar de hitlijst ›